The Kulash - koncert

The Kulash - koncert

location-iconklub Azimut, Šibenik

More about the event

Buy tickets for The Kulash - koncert, 26.11.2022. in klub Azimut, Šibenik

Priča o The Kulash počinje početkom 2020, kao slobodno se može reći "one man project", kad je zapravo nastala većina pjesama koje su se našle na albumu "Eyes full of truth" koji je ugledao svjetlo dana u veljači 2021 godine, u izdanju izdavačke kuće "Spona" na kojem se našlo 11 autorskih pjesama za koje tekst i glazbu potpisuje Ivan Kulaš, dok je za aranžman bio zadužen Vice Dukić, u čijem su studiju pjesme snimljene, te je Vice odradio produkciju i mastering. Na albumu su uz Ivana Kulaša i Vicu Dukića još svirali Frane Gulin(solo gitara) i Boris Plazibat (Sax). Pjesme napisane na engleskom jeziku, u nekom country - southern rock - blues stilu su ubrzo prilično dobro prihvaćene, te je pjesma " Place I call home" našla svoje mjesto na kompilaciji "Velika rock eksplozija 2021" u izdanju "Spone", pjesma "donkey with a soul of man" je našla svoje mjesto na prvoj hrvatskoj originalnoj country kompilaciji " Origins of Country: Croatia", dok je najčitaniji britanski online country magazin " Country Express" bendu posvetio dvije stranice, nazvavši sam bend "must check".
Po izlasku albuma ubrzo je dogovorena suradnja između Ivana Kulaša i možda ponajboljeg šibenskog cover banda "No stress", te su zajedno održali nekoliko zaista super posjećenih koncerata, od čega treba istaknuti koncert u Zatonu, u srpnju 2021 g. kada je uživo snimljen live audio-video za pjesmu "I found heart of gold", te je isti izdan kao live single.
Sam "NoStress", je nažalost pretrpio veliki gubitak preranom smrti bubnjara Darka Pavasovića, te nakon toga mijenjaju ime u "ReCover band". U bendu se uz stalne članove Vicu Dukića(bass), Frane Gulin( solo gitara), Antica Bosna(vocal) pridružuju Jurica Bura (El. gitara) i Ivan Burić ( bubnjevi), dok Ivan Kulaš provodi 5 mjeseci u Irskoj i tu je nastala mala pauza. Na ljeto 2022.g. obnavljaju suradnju i zajedno snimaju aktualni single "Oglas" na hrvatskom jeziku. Koja također pronalazi svoje mjesto na kompilaciji "Velika rock eksplozija 2022", bilježe zapaženi nastup na Croatian blues Challenge u klubu Booze&Blues u Zagrebu, te ih očekuje nastup na ST-art festivalu 16.11.2022.g u Splitu.
Sam nastup je koncipiran tako, da u nekih skoro 2 sata svirke The Kulash se predstavi sa svim pjesmama sa aktualnog albuma, kao i materijalom sa sljedećeg albuma koji je planiran u proljeće sljedeće godine, kao i singlovima na hrvatskom, te će na nastupu gostovati Luka Mrša na trubi. Neće to biti klasični, "odsviraj i otiđi" koncert, već spremamo jednu zaista čitavu predstavu kojom ćemo predstaviti dosadašnje djelovanje benda i ono što nas u budućnosti očekuje.

Ivan Kulaš - vokal, akustična gitara
Antica Bosna - vokal
Frane Gulin - El. Gitara
Vice Dukić - Bass
Jurica Bura - El. Gitara
Ivan Burić - bubnjevi

Gost : Luka Mrša - truba

Vidimo se :)

 

 

Share event: