Prof. Korado Korlević - Veliki reset - Kino Labin

Prof. Korado Korlević - Veliki reset - Kino Labin

location-iconKino Labin, Labin

Prof. Korado Korlević - Veliki reset - Kino Labin

More about the event

Buy tickets for Prof. Korado Korlević - Veliki reset - Kino Labin, 22.03.2023. in Kino Labin, Labin

Nakon kraćeg predavanja održanog labinskim maturantima, prof. Korado Korlević, znanstvenik i astronom, voditelj zvjezdarnice u Višnjanu, gostuje u Kinu Labin predavanjem VELIKI RESET - srijeda 22.ožujka 2023. u 18:00

Poslušajte ovog vrhunskog stručnjaka koji s lakoćom i jednostavnošću prenosi znanstvene provjerene činjenice. 

Zar doista tako malo znamo?

Kamo gre ti svit? Se van je to jena vela sliparija bi rekli mi Istrijani...

Dvjesto pedeset godina razvoja tehnološke civilizacije završilo je prije dvadesetak godina skretanjem u civilizaciju doživljajne ekonomije. Uz silni razvoj biotehnologija, komunikacija, umjetne inteligencije, robota, uz promjenu svijesti o potrebi očuvanja životne sredine i zaštite planeta od globalnog zatopljenja, živimo u najinteresantnijem i najvažnijem vremenu u posljednjih 40.000 godina.

Hoćemo li imati pameti, volje i odlučnosti da se osmisli i odabere pravac za sljedeci razvojni ciklus, hoćemo li znati odgojiti i osposobiti nove generacije za izazove koji dolaze, ovisi o nama i o našoj volji da se koriste postojeća znanja i sposobnosti.

Korado Korlević dat će nam svoje odgovore na ova pitanja, vodeći se tezom kako ovo i nije analiza postojećeg stanja, već poziv na akciju, poziv na učenje i stvaranje jer cupkamo na mjestu. Imamo li pravo čekati da se budućnost dogodi?

Korado Korlević jedan je od vodećih hrvatskih astronoma i pokretača Zvjezdarnice Višnjan te mnogih edukacijskih projekata u Hrvatskoj u tom području. Rođen je u Poreču 1958. godine. Gimnaziju je završio u Puli, a Pedagoški fakultet na Sveučilištu u Rijeci. Bio je jedan od voditelja Prve međunarodne ekspedicije na područje tunguske eksplozije u Sibiru 1990. godine.
Potaknut problematikom srazova Zemlje s asteroidima i kometima potiče aktivnosti vezane uz istraživanja malih tijela Sunčeva sustava, što rezultira i prvim otkrićima asteroida i kometa iz Republike Hrvatske. Otkrio je više od 1400 malih planeta (asteroida), a sudjelovao je i otkrivanju dvaju kometa. Od 1993. godine radi kao voditelj edukacijskih i znanstvenih aktivnosti pri Zvjezdarnici Višnjan. Uz pedagoški rad, objavio je i mnogo znanstvenih i znanstveno-popularnih radova u zemlji i inozemstvu. Bavi se astronomskom edukacijom, promicanjem astronomije i znanosti znanstveno-popularnim predavanjima i medijskim nastupima, izradom astronomskih instrumenata, meteorima i meteoritima, razvojem metoda kreativnog mišljenja i njihovom primjenom u edukaciji te projektima zaštite prirode i baštine.

Dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja, član mnogih međunarodnih strukovnih organizacija, počasni član četiriju udruga, a za zasluge na području astronomije i edukacije Komisija za imenovanje Međunarodne astronomske unije jedno je od nebeskih tijela između Marsa i Jupitera nazvala Korado.

Share event: