Operators u Životu!

Operators u Životu!

Život, Rijeka

More about the event

Distune vam predstavlja:
Operators (Kanada)
srijeda, 11.9.2019. @Život

cijena ulaznica:
50,00kn do 30.6.
60,00kn od 1.7. do 10.9.
75,00kn na dan koncerta
prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio - https://bit.ly/2EKHqYp
napomena: ograničen broj ulaznica na stotinu

OPERATORS (Kanada)
Operators su projekt iz Montreala koji su osmislili Daniel Boeckner, (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits), Devojka i Sam Brown (Divine Fits, New Bomb Turks).
Bend je 2014. izdao EP (EP1) a svoj prvi LP ("Blue Wave") objavili su 2016., putem Last Gang Recordsa.
Kao i Handsome Furs, glazba Operatorsa osobito je dobro odjeknula s istočnoeuropskom publikom. Bend je dobro primljen u klubovima i premijernim festivalima, kao što je Primavera (gdje su zamoljeni da sviraju dvije godine za redom - nešto što je obično nečuveno).

Dok su snimali svoj drugi album, članovi benda su se bavili nizom drugih stvari, uključujući promotivni ciklus oko "Cry Cry Cry Cry" (album od benda Wolf Parade).

"Radiant Dawn" bit će objavljen u svibnju ove godine putem Last Gang Recordsa. Album će sadžati devet pjesama u kojem se spaja sirovi analogni hardver s Boecknerovim posebnim glasom kako bi stvorio filmski zvuk. Razdvojeni između pjesama su instrumentalni međustanovi koji pojačavaju album znanstveno-fantastičnog distopijskog osjećaja iz 1970-ih.

Za ljubitelje Boecknerovog kataloga, "Radiant Dawn" se osjeća kao sljedeći logičan korak u umjetničkoj karijeri u dva desetljeća, zadržavajući potpuno svježu energiju

"Radiant Dawn" napisan je i snimljen tijekom prošle i početkom ove godine u Montrealu i na otoku Vancouver.
Tim Kingsbury (Arcade Fire) svirao je bas na završnoj pjesmi albuma. Završni mix djelo je Arlena Thompsona, a produkciju potpisuje Napster Vertigo dok je osvajačica Grammya Emily Lazar zaslužna za završni mix.

Program se provodi uz financijsku podršku Zaklade "Kultura nova".