Napredne opcijske strategije

Napredne opcijske strategije

location-iconZoom online konferencija, Online

More about the event

Buy tickets for Napredne opcijske strategije, 03.06.2023. in Zoom online konferencija, Online

Radionica Napredne opcijske strategije kreirana je za sve aktivne trgovce i investitore koji žele kreirati i primjenjivati aktivne investicijske strategije na financijskom tržištu. Na radionici će se obrađivati napredne opcijske strategije i praktični primjeri iz svijeta opcija. Predavanje se odvija on-line u malim grupama, kako bi se ostvarila maksimalna fokusiranost na polaznike.

Temeljno predznanje o opcijama i jednostavnim opcijskim strategijama za praćenje radionice je nužno.

Radionica će biti održana on-line preko zoom platforme.


Na radionici će se obraditi sljedeće teme:

Money & Risk Management u trgovanju opcijama
Ponavljanje osnovnih pozicija u opcijama  
Spreadovi – osnovni: bear call & put i bull call & put  
Spradovi – napredni: leptir, kondor, kalendarski spredovi i kada se koriste
Black scholes i osnovne varijable kod vrednovanja opcije  
Opcije i utjecaji na promjenu cijena opcija  
Grci (delta, gama, vega, theta) 
Kreiranje spredova za trgovanje opcijama – tehnička analiza i upotreba različitih opcija 
Praktični primjeri na tržištima kada se ulazi u opcije i trguje opcijama i kada se ne ulazi i ne trguje opcijama 
Cijene opcija i implikacije za buduće kretanje tržišta
VIX index i put/call ratio - statistika
Kako čitati cijenu opcija i protumačiti što nam opcije govore o budućem kretanju nekoga instrumenta 
Trgovanje opcijama na futures ugovore: robe & valute 
Primjena opcijskih strategija u trgovanju
Komentar i pregled tržišta kapitala
Diskusija uz primjere, analizu dionica i opcijskih strategija
 

Svrha i cilj radionice

je objasniti opcije kao sofisticiran alat za bilo kojeg investitora koji se želi zaštititi od rizika ali i zauzimanje velikih pozicija bilo špekulativno ili iz bilo kojeg razloga bez da se izlažemo riziku od nekontroliranog gubitka. Cilj radionice je upoznati funkcioniranje tržišta opcija kako bismo koristili opcije na ispravan način kao i interpretacija što cijene opcija govore o budućim kretanjima imovine na kojoj se temelje opcije. 

Svrha seminara je dati alate polazniku kako bi mogao prilagoditi opcijske strategije trenutnom stanju na tržištu kao i prepoznati pojedina stanja tržišta kroz cijenu opcija. 

I još mnogo toga...

 

Radionica je namijenjena

trgovcima i investitorima sa iskustvom, individualnim kao i zaposlenicima institucionalnih investitora. Polaznici bi trebali imati predznanje o jednostavnim opcijskim strategijama kao i osnovno poznavanje tehničke i fundamentalne analize te poznavati osnovne strategije investiranja.

 

Predavači na radionici su

Neven Vidaković sa 20 godina iskustva u trgovanju financijskim derivatima. Radio je kao broker financijskim derivatima u Clevelandu i trader obveznicama u Chicagu. Ima bogato iskustvo u bankarstvu na poslovima upravljanja bilancom banke. Profesor je visoke škole u trajnom zvanju, docent na Ekonomskom fakultetu u Mariboru. Autor je knjiga s područja monetarne politike, bankarstva i tržišta kapitala. Trenutno radi kao poslovni savjetnik i upravlja vlastitim portfeljem. 

Kao komentator i moderator sudjelovati će Ivan Stojanović, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Na financijskom tržištu trguje od 2009. godine koristeći principe fundamentalne analize u odabiru vrijednosnica i tehničke analize za ulazak/izlazak iz pozicije. Od 2015. godine Ivan je fokusiran na investiranje na američkom tržištu kapitala trgujući dionicama na swing i long principima. Često koristi opcijske strategije radi zaštite portfelja od rizika i povećanja prinosa. Licencirani je broker i investicijski savjetnik. Dosad održao preko 200 radionica i seminara na temu investiranja.

Vrijeme održavanje radionice je 03. prosinca 2022. u terminu od 10.00 - 17.00 sati. Iako radimo on-line preko zoom.us platforme, broj mjesta po grupi je ograničen kako bi se ostvarila optimalna interakcija i komunikacija.

Vidimo se uskoro na radionicama gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Share event: