Klinika Denisa Kataneca i Zmaj Orko Star

Klinika Denisa Kataneca i Zmaj Orko Star

location-iconVintage Industrial Bar, Zagreb

Klinika Denisa Kataneca i Zmaj Orko Star

More about the event

Buy tickets for Klinika Denisa Kataneca i Zmaj Orko Star, 05.04.2023. in Vintage Industrial Bar, Zagreb

Klinika Denisa Kataneca i Zmaj Orko Star 5. travnja na rođendanu portala Ravno Do Dna u Vintage Industrialu!

Portal Ravno do dna ove godine slavi svoj 12. rođendan koncertom na kojemu će nastupiti Klinika Denisa Kataneca te instrumentalna supergrupa Zmaj Orko Star kojoj će ovo biti premijerni klupski nastup. Proslava će se održati 5. travnja u Vintage Industrial Baru.

Klinika Denisa Kataneca

Klinika je bend oformljen oko kantautora Denisa Kataneca koji je već otprije poznat po projektima Felon i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima na Balkanu i kritičkim hvalospjevima. Denis Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike. Zajedničkim snagama pjesme se pretvaraju u vrtlog emocija i energičan glazbeni izričaj koji publiku ne ostavlja ravnodušnom. Takvu konekciju s intimom publike ne viđamo često, a može se nagađati da je upravo to faktor postojanja vjernih posjetitelja Klinike koji se redovito vraćaju po svoju katarzu.

Klinika se žanrovski može opisati kao mješavina shoegazea, psihodeličnog folka i eksperimentalne glazbe. Posljednje izdan album "Jada Jada"' nizao je hvalospjeve na glazbenim portalima, a njegov je "pandemijski tajming" nagnao mnoge stare i nove kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma. Svom srećom, prilike za nastup su se ukazale na nekoliko hrabro odrađenih pandemijskih koncerata i festivala. Neki od singlova poput "Patkice" i "Grlice" dobili su spot, dok se "Mala Snaga II" pronašla u hvaljenoj kompilaciji ''Zagreb Calling: Generacija bez refrena.''

Momci iz Klinike su upravo završili snimanje novog albuma, a na rođendanu portala Ravno Do Dna sviraju svoj posljednji Jada Jada/Rode set. Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (bas), Brane Norac (električna gitara, vokal), Vinko Vujec (bubnjevi) i Denis Katanec (akustična gitara, vokal).

 Zmaj Orko Star

Naši dobro nam znani vrsni i nagrađivani glazbenici Zoran Majstorović, Borko Rupena i Toni Starešinić na zmajevim krilima, pod Orkovim čarolijama zasjali su poput zvijezde u svom novom triju kojim ispituju granice svemira, svoje zemaljske korijene i energiju pokreta često znanog kao ples, otkrivaju nove mostove vođeni intuicijom inspirirani trenutkom i posve slobodnim duhom. Je li to jazz ili rock? Pitanja su nepotrebna, ali odgovori itekako stižu bilo kroz uzbudljiva i nepredviljiva koncerta ukazanja ili kroz nedavno objavljeni album "Escape".

Zoran Majstorović (gitara, ud) je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, skladatelj i producent. U svojoj bogatoj karijeri osim nastupa sa mnogim hrvatskim glazbenicima imao je prilike snimati ili nastupati sa svjetski poznatim jazz i etno glazbenicima kao što su Joe Locke, Reginald Veal, Bruce Ditmas, Klaus Gesing, Rob Bargad, John Stowell, Anthony Pinciotti, Mihaly Dresch, Asaf Sirkis, Michael Erian, Yoshio Machida, U.T.Gandhi, Francesco Bearzatti, Eldar Saparayev, Iva Bittova, Jimmy Weinstein i mnogi drugi. Dobitnik je i nagrada Status kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist "Damir Dičić" kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, "Miroslav Sedak Benčić" kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor, Višestruki je dobitnik nagrade Porin, redovni član Hrvatskog Društva Skladatelja te je član HZSU-a.

Toni Starešinić (klavijature, elektronika) je klavijaturist, kompozitor, producent i aranžer. Osnivatelj i voditelj glazbenih sastava Chui, Mangroove i Punk Data. Također i stalni član pratećih sastava Josipe Lisac, Ede Maajke i Je Veux, a već 5 godina i vanjski suradnik Jazz orkestra Hrtvatske radio televizije. Radi glazbu i za kazalište i televiziju Član je HGU, HZSU i redovni je član HDSa, više struki dobitnik narade Porin i Rock & Off te dobitnik nagrade Status.

Borko Rupena (bubnjevi, udaraljke) je bubnjar, udaraljkaš i kompozitor. Surađivao je sa više-manje svim hrvatskim jazz glazbenicima poput Matije Dedića, Davora Križića, Saše Nestorovića, Mire Kadoića, Zvjezdana Ružića, Šimuna Matišića, Tamare Obrovac, Valerije Nikolovske i mnogih drugih. Te sa nekim stranim imenima poput Deborah Carter, Simon Marlow, John Stowell, Jeremy Brown, Žiga Golob, Enrico Zanisi, Simone Seraffini, Mirko Cisilino, Francesco Bearzatti itd. Trenutno je aktivni član nekoliko sastava poput Sonic Diptych, Ivan Kapec Quintet, Pavle Miljenović Quintet, Atma Mundi Ensemble, Pavle Jovanović Quartet, B's funstellation, Filip Pavić Quartet, Mary May, Ivan Bonačić quartet, 4in3 +1, Sandra Halužan quart. Dobitnik nagrade Status.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 10 eura nabavite na Entrio.hr.

Na dan koncerta cijan ulaznice na blagajni kluba iznosit će 12 eura.

Share event: