KAZALIŠNA PREDSTAVA MODERNA AFRODITA

KAZALIŠNA PREDSTAVA MODERNA AFRODITA

Klub Močvara, Zagreb

Name Price Quantity
ULAZNICA MODERNA AFRODITA

Booking fee: 5.00 HRK per ticket

50.00 HRK
Basis
Discount
Tickets: 0.00 HRK
x Fee : 0.00 HRK
Total:
0.00 HRK
Basis
Discount
Tickets: 0.00 HRK
x Fee : 0.00 HRK
Total:
0.00 HRK
Apply

{{promoCodeMessage}}

Payment methods

More about the event

 

Autorska predstava Moderna Afrodita je crnohumorna komedija koja progovara o društvenim ulogama, stereotipima, standardima ljepote i uspješnosti, dvojbama, strahovima i predrasudama koje ženama nameću suvremeni način života, sredstva globalne komunikacije, ali i mi žene jedne drugima. Često su žene same sebi najveće protivnice, iako tu titulu dodjeljuju muškarcima. Kako bi opstale, od najranije dobi prihvaćaju društveno ukorijenjeni šovinizam, pogoršavajući same već ionako loš položaj žena u „muškom svijetu“.

U ovoj predstavi za žene i muškarce, autorice se na komičan način poigravaju idejom umjetno stvorenog virtualnog modela moderne žene, koja u svakom trenutku sve može i uspijeva, koja je samostalna i samosvjesna, ali ipak po mjeri i ukusu tradicionalnih patrijarhalnih obrazaca. Ona je istovremeno snažna i nježna, seksi i čedna, emancipirana i submisivna, uspješna poslovna žena, majka i domaćica. Ona je svetica i kurva - žena, majka, kraljica.

Protagonistice ove predstave dvije su, na prvi pogled, potpuno različite žene, koje se slučajno susreću na nevjerojatnom, po izboru svjetskih stručnjaka pomno osmišljenom wellness programu, koji obećava fantastično transformirajuće iskustvo, te može riješiti sve njihove životne probleme. I Marija i Magdalena dolaze sa svojim specifičnim životnim borbama i procesima, no već pri prvom susretu, projiciraju na drugu svoja uvjerenja i predrasude i jedna u drugoj vide krivca za svoje patnje. Spletom okolnosti prisiljene na suradnju, one polako skidaju socijalne maske i otkrivaju svoja prava lica i životne priče, te upravo iz njihovog međusobnog kontakta dolazi do neočekivanog preokreta.

Izreka kaže da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena. Pitanje je tko stoji iza uspješne žene? Uglavnom ona sama.

Autorice i izvođačice: KATARINA ARBANAS i KARMEN SUNČANA LOVRIĆ

Produkcija: TEATAR STUDIO 9 i KUM - Kazalište u Močvari

COVID-19 safety measures

COVID-19

Event is running at reduced capacity of 50%

Disinfectants are available at the entrance and inside the venue

A face mask can be purchased at the venue

Recommended distance between visitors is ensured by sitting and / or bar tables