Kako obrazovanjem riješiti izazove tech industrije?

Kako obrazovanjem riješiti izazove tech industrije?

location-iconInfobip, Zagreb

More about the event

Get your tickets for Kako obrazovanjem riješiti izazove tech industrije?, 16.09.2022. in Infobip, Zagreb

Obrazovni sustav 21. stoljeća treba pripremiti mlade ljude za poslove koji još ne postoje, kako bi se koristili tehnologijama koje još nismo ni otkrili, a za konkurentnost koja će biti globalna. Zadatak je obrazovanja osposobljavanje pojedinca da razvije i iskoristi svoje talente, svoj kreativni potencijal, uključujući i odgovornost za svoj život i ostvarenje svojih ciljeva.

Kako današnje obrazovanje uskladiti sa sve intenzivnijom mobilnošću, konkurentnošću, informacijskim društvom i visokom tehnologijom? Odgovor na ovo pitanje saznat ćete u predavanju Marina Trošelja o Školi budućnosti koja daje odgovor na taj izazov pomoću stvaranja ekosustava koji povezuje tehnološku industriju i obrazovni sustav, škole i fakultete. Pričat ćemo o tome kako industriju dovesti u učionice na velikoj skali, gdje učenici rade na izazovnim tehnološkim projektima te već u osnovnoj i srednjoj školi uče razvijati proizvode i grade svoj tech portfolio.

U panel raspravi ćemo od stručnjaka Igora Strejčeka, Direktora Microblinka i Martine Verović HR Direktorice, Rimac automobili saznati kakve kadrove traže i što očekuju od budućih zaposlenika dok će nam Hrvoje Balen, Član uprave, Algebra ponuditi perspektivu iz kuta fakulteta koji je uspio uloviti korak s vremenom. Panel raspravi će se pridružiti i Marin Trošelj, suosnivač i CEO startupa STEMI.

Panel raspravu će moderirati podpredsjednik upravnog odbora CISEX-a i managing partner iz Five agency Sven Marušić.

 Raspored:

  • 18 – 18.15 okupljanje, 
  • 18.15 - 18.45 predavanje: Škola budućnosti by Marin Trošelj,
  • 18.45 – 19.45 panel rasprava na temu obrazovanja i kadrova u IT industriji,
  • 19.45 networking uz hranu i piće.

 

Napomene:

Ovaj događaj bit će fotografiran u svrhu promocije Udruge i događaja, izvještavanja članova o aktivnostima Udruge, a fotografije će se objaviti na društvenim mrežama Udruge.
Prije prijave na ovaj event, molimo pročitajte pouku o privatnosti udruge CISEx na sljedećem linku kako biste se upoznali s načinom na kojim obrađujemo osobne podatke te pravima koja kao ispitanik imate po GDPR-u.
Za dodatne informacije obratite nam se na [email protected].

Share event: