Jazz waves: JazzIstra Four meets Miguel Zenón

Jazz waves: JazzIstra Four meets Miguel Zenón

location-iconMalo rimsko kazalište, Pula

Jazz waves: JazzIstra Four meets Miguel Zenón

Tickets / services / products

Price

Quantity

Ulaznica - redovna

1.00 EUR

13.00 EUR

Zajednička ulaznica za Jazz Waves - redovna

1.50 EUR

Zajednička ulaznica uključuje tri koncerta:
1. JazzIstra Four meets Miguel Zenón, 30.05.2024.
2. Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi, 31.05.2024.
3. Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra, 01.06.2024.

30.00 EUR

Zajednička ulaznica uključuje tri koncerta:
1. JazzIstra Four meets Miguel Zenón, 30.05.2024.
2. Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi, 31.05.2024.
3. Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra, 01.06.2024.

Tickets:

0.00 EUR

x Fee :

0.00 EUR

Total:

0.00 EUR

More about the event

Buy tickets for Jazz waves: JazzIstra Four meets Miguel Zenón, 30.05.2024. in Malo rimsko kazalište, Pula

Pulsko kulturno ljeto 2024. 

Osobe s invaliditetom i osoba u pratnji imaju pravo na besplatan ulaz. Kako bi se besplatan ulaz ostvario dolazak je potrebno najaviti na [email protected]

Djeca do 3 godine starosti imaju besplatan ulaz. Svako dijete mora biti u pratnji odrasle osobe koja ima kupljenu ulaznicu.

Pulsko kulturno ljeto vam predstavlja prvu od  tri moćne Jazz Waves glazbene večeri u Malom rimskom kazalištu

JazzIstra Four meets MIGUEL ZENÓN

Sezonu koncerata pod zvijezdama u velikom stilu otvara jedan od najvećih jazz glazbenika današnjice, ovogodišnji dobitnik Grammya, Miguel Zenón uz podršku sjajnih domaćih glazbenika JazzIstra Four.

Što je to dječaka odraslog u San Juanu, najvećem socijalnom naselju Portorika, učinilo jednim od najutjecajnijih alt saksofonista našeg doba saznat ćete u četvrtak, 30.05. na prvoj večeri Jazz Wavesa. Nastup ovog glazbenika, skladatelja i aranžera donijet će presjek izuzetno bogate karijere tijekom koje je surađivao s brojnim legendama jazza, uključujući Charlieja Hadena, Freda Herscha, Davida Sáncheza i SFJAZZ Collectiva. Zajedno s pijanistom Luisom Perdomom ove je godine s albumom „El Arte Del Bolero Vol.2“ osvojio nagradu Grammy za najbolji latin jazz album i tako okrunio svoj dosadašnji rad.

Iako danas živi na njujorškoj adresi ovaj Portorikanac, stipendist prestižnih svjetskih zaklada MacArthur i Guggenheim, ostao je vezan uz svoje korijene te je dio svog života posvetio ulozi edukatora kroz vlastiti glazbeni program Caravan Cultural osnovan 2011. g. s ciljem da u ruralnim dijelovima Portorika organizira besplatne koncerte najvećih jazz glazbenika i omogući lokalnim muzičarima da nastupe s njima.

Na pozornici ovog događaja nezaobilaznog ne samo za zaljubljenike u jazz, već i za sve ljubitelje vrhunske glazbe,  spojit će se Portoriko i Istra s Manhattanom i Lower East Sideom, a publika će imati priliku čuti kako iz različitih glazbenih tradicija nastaje virtuozna, inovativna i istodobno strastvena izvedba.

Podrška glazbenom genijalcu Zenónu stiže iz redova domaćih snaga JazzIstra Four koji čine:

Branko Sterpin, istaknuti hrvatski trubač iz Pule, diplomirao na jazz odjelu Glazbene akademije u Grazu. Svirao je u HGM jazz orkestru Zagreb, u Jazz orkestru HRT-a, a od 2008. godine voditelj je Big Banda Pula. Dobitnik je nagrade Status Hrvatske glazbene unije za najboljeg trubača.

Marko Črnčec, multi-instrumentalist, kompozitor, aranžer i producent. Črnčec je jedan od najpoznatijih slovenskih suvremenih glazbenika, zvijezda u usponu europske jazz scene i darovit pijanist sa širokim rasponom glazbenih utjecaja od klasičnog jazza do moderne fusion glazbe. Sa svega 19 godina diplomirao je klavir na Konzervatoriju za glazbu i balet u Mariboru, a nekoliko godina kasnije jazz klavir na Glazbenoj akademiji u Grazu. Iza sebe ima četiri objavljena albuma.

Vedran Ružič, vizualni je umjetnik i jazz-glazbenik (kontrabas i bas gitara). Pohađao je Jazz konzervatorij u Klagenfurtu, a diplomirao je 2018. godine na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjer slikarstvo. Autor je šest jazz-albuma, scenarist dva filma te dobitnik nagrade Porin 2017. godine u kategoriji najboljeg albuma jazz glazbe. Prije ovogodišnje, nagrada Status dodijeljena mu je i 2012. te 2023. godine u kategoriji najboljeg jazz kontrabasista te 2020. godine najboljeg jazz basista.

Marco Quarantotto, na hrvatskoj glazbenoj sceni surađivao je sa glazbenim grupama Nola, Goribor, East Rodeo i T.B.F. U 2009. g. seli u London gdje nastavlja glazbenu karijeru. Do danas je surađivao s mnogim međunarodnim cjenjenim glazbenicima i producentima. 2019. godine osniva svoj autorski trio ŪROK i u studenom iste godine izdaje album prvijenac za Chant Records u New York Cityu.  Album je uvršten u listu najboljih jazz albuma godine u Rolling Stone Magazinu ‘Best Of Jazz 2019’.

Share event: