Jazz Waves: Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi

Jazz Waves: Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi

location-iconMalo rimsko kazalište, Pula

Jazz Waves: Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi

Tickets / services / products

Price

Quantity

Ulaznica - redovna

1.00 EUR

9.00 EUR

Zajednička ulaznica za Jazz Waves - redovna

1.50 EUR

Zajednička ulaznica uključuje tri koncerta:
1. JazzIstra Four meets Miguel Zenón, 30.05.2024.
2. Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi, 31.05.2024.
3. Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra, 01.06.2024.

30.00 EUR

Zajednička ulaznica uključuje tri koncerta:
1. JazzIstra Four meets Miguel Zenón, 30.05.2024.
2. Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi, 31.05.2024.
3. Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra, 01.06.2024.

Tickets:

0.00 EUR

x Fee :

0.00 EUR

Total:

0.00 EUR

More about the event

Buy tickets for Jazz Waves: Jaka Kopač quintet feat Jim Rotondi, 31.05.2024. in Malo rimsko kazalište, Pula

Pulsko kulturno ljeto 2024.

Osobe s invaliditetom i osoba u pratnji imaju pravo na besplatan ulaz. Kako bi se besplatan ulaz ostvario dolazak je potrebno najaviti na [email protected]

Djeca do 3 godine starosti imaju besplatan ulaz. Svako dijete mora biti u pratnji odrasle osobe koja ima kupljenu ulaznicu.

 

Druga večer Jazz Wavesa u Malom rimskom kazalištu

Večer kada će vas (opet) osvojiti  jazz

Jaka Kopač Quintet feat. Jim Rotondi

 Druga večer Jazz Wavesa donosi prvorazredno izdanje straight ahead jazza na koncertu Jaka Kopač Quinteta kojem će se za ovu prigodu pridružiti legendarni trubač Jim Rotondi. Rotondijeva truba je ono što čujete kad zatvorite oči i pomislite na jazz. Petak, 30.05., prilika je da u jedinstvenom ambijentu pod vedrim nebom doživite ovaj glazbeni pravac u njegovom izvornom obliku.

Ansambl sastavljen od vrhunskih glazbenika koji su svoj zanat izbrusili nebrojenim nastupima na pozornicama diljem svijeta za ovu prigodu dolazi u sastavu Jaka Kopač (alt saksofon), Jim Rotondi (truba), Joshua Ginsburg (kontrabas), Renato Chicco (klavir) i Vladimir Kostadinović (bubnjevi). Zanimljiv, internacionalan kolektiv glazbenih majstora za vas će izvesti spoj Rotondijevih originalnih skladbi i klasičnih jazz standarda.

Jaka Kopač kao jedan od vodećih jazz alt saksofonista mlađe generacije ističe se modernim glazbenim izričajem koji nadopunjuje toplim zvukom i urbanom energijom. Nakon studija jazz saksofona na prestižnoj akademiji u Grazu, Kopač brzo postaje aktivan na jazz sceni a njegovi mnogobrojni nastupi privlače pažnju publike i kritičara, što mu je donijelo brojna priznanja i prilike za suradnju s mnogim poznatim glazbenicima.

Jim Rotondi jedan je od najprepoznatljivijih trubača u svijetu jazza više od 30 godina na međunarodnoj sceni. Odrastao u glazbenoj obitelji, gdje prve note svira na klaviru ali već od 12. godine pokazuje izvanredan talent za trubu. Njegova glazbena karijera obuhvaća suradnju s mnogim legendama glazbene scene poput Raya Charlesa, Lionela Hamptona, Jona Hendricksa, Loua Donaldsona, Woodyja Shawa i Freddieja Hubbarda. Rotondi nije prisutan na sceni jazza samo kao izvođač, već i kao mentor i učitelj mladim glazbenicima, dijeleći svoje bogato iskustvo i znanje.

Joshua Ginsburg je američki jazz basist i skladatelj. Surađivao je s mnogim poznatim imenima jazz glazbe a poznat po svojoj ritmičkoj preciznosti, snažnom zvuku i sposobnosti podržavanja solističkih nastupa.

Renato Chicco je pijanist i orguljaš koji je svoj izričaj izgradio na Akademiji u Grazu i Berklee College of Music u Bostonu. Kroz svoju bogatu karijeru, Renato je nastupao s mnogim legendama jazza. Svoju karijeru nastavlja kao profesor jazz improvizacije na Sveučilištu za glazbu u Grazu te nastupa diljem svijeta, ostavljajući neizbrisiv trag svojim izvedbama i interpretacijama.

Vladimir Kostadinović, bubnjar i jedan od najtraženijih glazbenika na europskoj jazz sceni. Njegova vještina sviranja i strast prema glazbi donijeli su mu priznanja diljem svijeta. Vladimir je surađivao s mnogim velikim imenima jazza poput Bennyja Golsona, Georgea Garzonea, Antonio Faraoa i Gregoryja Portera.

Preporuka za sve one koji još nisu sigurni da li je jazz njihov „cup of tea“ ili ne da si daju priliku i dožive ovaj koncert pa tek onda donesu konačni sud.

Share event: