Imogen Recordings Five Years Anniversary

Imogen Recordings Five Years Anniversary

Super Super, Zagreb

More about the event

Kažu da brojka pet simbolizira ekspanziju, dinamičnost, različitost i potrebu za slobodom. Upravo to su odlike Imogen Recordingsa kojem je trebalo pet godina da izraste u uglednu etiketu u svjetskim okvirima čijem zovu ne mogu odoljeti i najveća imena elektroničke glazbe. Peti je rođendan Imogena i prilika za veliku dvodnevnu feštu koju njegovi pokretači Ilija Rudman i Antonio Zuza upriličuju u klubu Super Super u Katranu. Kako i priliči, rođendanski gosti bit će pravi kapitalci house glazbe – DJ Garth i Kai Alcé.

Iako odavno veliko ime američkog i svjetskog housea, DJ Garth prvi put dolazi u Hrvatsku. Ovaj rođeni Londončanin kao dječak je doselio u San Francisco gdje je već početkom 90-ih izrastao u ključnog igrača tamošnje bogate scene. S prijateljima osniva kultni Wicked Sound System koji u početku organizira Full Moon partije s ciljem populariziranja rave kulture. Prvi tulumi pod mostom Golden Gate pretvorili su se u masovna okupljanja, a Garth i ekipa našli su se u samom središtu rave pokreta. Kasnije je osnovao Grayhound Recordings te producirao i remiksirao neke od najutjecajnijih house stvari, a u posljednje vrijeme okušao se vrlo uspješno i kao glumac.

I drugi ugledni gost Kai Alcé ostavio je važan trag u house glazbi, prije svega u Atlanti u kojoj već dugo živi, ali i u rodnom Newyorku te Detroitu u kojem je boravio nekoliko godina. Inicijalima tih gradova naziva i svoju etiketu NDATL, a potom osniva i House in the Park, drugo najveće događanje house glazbe na otvorenom u SAD-u. Kai je već počastio Imogen svojim izdanjem, a ovo će mu biti drugi nastup na partiju ove etikete u Zagrebu.

Cijelo događanje začinit će domaćini Antonio Zuza i Ilija Rudman, i to svojim pojedinačnim nastupima, ali i zajedno u sklopu svog novog projekta Imogen Soundsystem. Pod tim imenom ovaj će dvojac osim b2b nastupa i producirati razna izdanja, a prvo u nizu bit će edit remixa koji je Ron Trent napravio za Ilijinu pjesmu Tears to Sound. Imogenov dvojac tako nastavlja svoju misiju stvaranja nove uzbudljive priče.

08.11.2019
Kai Alcé
https://soundcloud.com/kai-alce
https://www.mixcloud.com/discover/kai-alce/

09.11.2019
DJ Garth
https://soundcloud.com/garth-dj-mixes
https://www.mixcloud.com/garthgrayhound/