Heretic Feast

Heretic Feast

location-iconBaraka, Kutina, Kutina

More about the event

Buy tickets for Heretic Feast, 08.04.2023. - 09.04.2023. in Baraka, Kutina, Kutina

Heretic Feast je prvi kutinski extreme metal festival, osmišljen s ciljem buđenja alternativne scene u Kutini i regiji. Ovaj put odlazimo na mračniju, crniju stranu, gdje će se prigodno okupiti gomila bijesnih heretika. Već godinama nismo svjedočili većem događaju na prostoru Barake, te je ovo prvi festival nakon pandemije. Vrijeme je da distorzirani pakleni zvukovi prodru kroz mirnoću i tišinu! Od jutra (10:00h) krećemo sa slušaonom, uz kuhanje gulaša i razne aktivnosti koje ćemo pripremiti za vas! A da ne ostanete žedni pobrinuti će se PiG Bar! Sa svojim crnim hvalospjevima bendovi će zaoriti od 16:00 sati, a festival završava kada budete raspoloženi za to!

Za vas će na stageu nastupati 10 bendova:

The Stone (Black Metal, Beograd)
The Stone je zlokoban Black Metal entitet formiran 1996. godine, lociran u Beogradu, Srbija. Bend nikada nije prestao prihvaćati tamu kao iskonski znak na svojim umjetničkim ramenima i s mnoštvom izdanja, turneja i festivalskih nastupa za sobom, pokazao se kao jedan od najjačih i beskompromisnih glazbenih entiteta u posljednja dva desetljeća.
https://www.metal-archives.com/bands/the_stone
https://thestonehorde.bandcamp.com
https://www.facebook.com/thestonehorde

SitiS (Black Metal, Zagreb)
Zadnji je čas za uhvatiti ove sirove i nemilosrdne zagrebačke entitete za njihove vražje repove jer se uskoro zakucavaju u tminu svoje black metal tamnice kako bi započeli već započeto - snimanje novog diaboličkog materijala za slavljenje smrti koji će uskoro izaći kao Split EP sa slovenskim snagama SNØGG. Od ove izopačene četvorke možemo očekivati samo najcrnje i najuvrnutije disonance koje se miješaju s elementima old skul bleka i time zajedljivo stvaraju svoju viziju hipnotičnog blek metala.
https://www.metal-archives.com/bands/Sitis
https://sitis.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/sitisblackmetal

Häxänking (Black/Death/Thrash Metal, Varaždin)
Varaždinski trojac željan krvi i alkohola okupiše se godine gospodnje 2022. pod barjakom rogatoga Monarha sa jednom jedinom svrhom: kvarenjem zemaljskih duša poganim spjevima svježe iskovanim ispod 666 čekića. Predvođeni drevnim mudrostima old school velikana poput Venoma, Bathorya, Destroyera, Desastera..., uputiše se na nesveti pohod na nevine duše i pune flaše.
HATE, STRENGHT & MIGHT!
https://haxanking.bandcamp.com/releases
https://www.facebook.com/haxanking666

Bednja (Black Metal/Hardcore, Varaždin)
Bednja je sila koja je izrasla iz truleži vlastite okoline.
Duboko uzdrmana nelogičnostima i nepravednostima svakodnevnog života u Hrvatskoj, black/hardcore trojka nema drugog izbora nego progovarati upravo o svojim najvećim frustracijama.
Kao i opća društvena klima, i EP "Ponosni u smrti" je flert sa smrću.
Kao i bipolaran odnos Hrvatske s vlastitom prošlošću, i nove stvari plove od akustičnih melodija do surovog uništavanja.
A kao i svi pokreti otpora u dugoj hrvatskoj prošlosti, i Bednja je tamna, hladna i brza.
https://www.metal-archives.com/bands/Bednja
https://www.facebook.com/bednja666
https://bednja.bandcamp.com

Corpse Grinder ( Brutal Death Metal, Varaždin)
Corpse Grinder je najlakše opisati kao varaždinski death metal. Iako na sceni već skoro tri desetljeća, i dalje su bez skrupula što se tiče sirove žestine, brzine, i tekstova koji obično udaraju tamo gdje najviše boli. Gitarističke bravure su dodatni bonus, iako po mnogima baš one daju konačni pečat CG inačici death metala!

Kroz godine je bend mijenjano članove, pomlađujući ekipu i donoseći nove utjecaje i ukuse. Tompin je izbor glazbenika na mnogo načina oblikovao modernu metal scenu u Varaždinu — a Corpse Grinder je od bitnog faktora prerastao u instituciju distorzirane glazbe. Budite spremni na topljenje face i na bolne udarce u pleksus, jer CG ralica jednostavno ne staje.
https://www.metal-archives.com/bands/Corpse_Grinder
https://www.facebook.com/CorpseGrinderBand

Frozen Forest (Black Metal, Zagreb)
Frozen Forest vraća se na stage nakon 4 i pol godine stanke. Nesveto trojstvo, osnovano 2005. godine u Zagrebu, iza sebe ima tri izdanja - The Final Eclipse, Demonic Horns Rise te Ancient Ritual, koji je pokupio dobre kritike domaćih i stranih medija. Bend je poznat po svojim nepredvidivim nastupima u kojima koristi razne rekvizite poput krvi, kostiju i svijeća te ih to čini jednim od rijetkih black metal bendova na ovim prostorima koji taj duh prenose u potpunosti.
https://www.metal-archives.com/bands/Frozen_Forest
https://frozenforestbm.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/FrozenForestBM

Cidium (Black/Death Metal, Split)
Black/death nasilje iznjedreno 2010. godine u Splitu. Inspirirani zaboravljenim ogrankom stare škole black metala, nemilosrdno usmjereni drobljenju abrahamskih dogmi. SVIREPA CRNA SMRT!
https://www.metal-archives.com/bands/Cidium
https://www.facebook.com/official.cidium/

SNØGG (Black Metal, Velenje)
Snøgg je eksperimentalni Black Metal bend iz Velenja, osnovan 2013. godine, čija glazba ilustrira beskrajno putovanje kroz apstraktne kreativne ideje. Svoju glazbu nazivaju "Freeride Black Metal" jer uključuju različite mračne, ekstremne i neobične zvučne elemente u klasičnom metalu. Što se tiče tekstova, duo Ulv i Mørke prvenstveno se naslanja na područje misticizma, nadnaravnog i božanskog, budući da su prethodna izdanja zaranjala u slavensku, hinduističku, grenlandsku i majansku mitologiju, a čak su uključivala Ashlu, Bogana i Bendua (sustav vjerovanja korisnika Sile u Ratovima zvijezda).
Iako je Snøgg izvorno duo, njihovi nastupi i ploče često uključuju gostujuće članove koji sudjeluju u eksperimentiranju i improvizaciji na pozornici iu studiju. Odsvirali su ukupno više od 70 domaćih i inozemnih koncerata i izdali osam studijskih ploča (jedan demo, tri EP-a te tri albuma i jedan remix album). Gotovo sva izdanja bila su popraćena istočnoeuropskim turnejama.
https://www.metal-archives.com/bands/Snøgg
https://snogg.bandcamp.com
https://www.facebook.com/Snoggband

Porazium (Death Metal, Zagreb)
Porazium je zagrebački Death Metal bend osnovan 2018. godine i sastavljen od članova legendarnih bendova poput Striboga, Melkora i Nameta. Krajem 2019. ulaze u studio da bi snimili svoj prvi album pod nazivom BIGGER THE CARE - BIGGER THE HATE.
2022. su ga konačno i predstavili hrvatskoj publici te stali na stranu poklonika malo bezobraznijeg i prljavijeg zvuka. Taj stil prenose i na drugi album HALLS OF BLACK TAR s kojega smo imali prilike čuti 3,4 pjesme i uživo na dosadašnjim koncertima.
https://www.metal-archives.com/bands/Porazium
https://www.facebook.com/porazium.metal
https://porazium.bandcamp.com/releases

Their (Pagan Black Metal, Istra)
Bend THEIR dolazi iz Istre (Hrvatska) te je osnovan 2011. godine od strane Histbat-a na bubnjevima te DTT-a na gitari te vokalu.
2013. godine pridružuje im se Phoenix na drugoj gitari te 2014. godine Strig na bass gitari te back vokalu.
Sviraju black metal, orijentiran prema Istarskom i Europskom folkloru.
2018. godine izlazi njihov album prvijenac ''Ferrum Histriae'' na kojem se je našlo 8 pjesama te je izdan lyrical video za pjesmu ''Sic Transit Gloria Mundi''.
Nedugo nakon snimanja albuma ''Ferrum Histriae'' iz osobnih razloga iz benda odlazi Phoenix te bend otada svira kao tročlani sastav.
Pjesma "Black Sunlight" našla se je na kompilacijskom disku ''Invasion From The East Vol. 6'' izdan od strane Miner Records 2019. godine.
Bend Their do sada je imao preko 20 live nastupa po Hrvatskoj te susjednim državama.
Pjesme za novi album su gotove (snimljene su demo verzije) te se samo čeka ulazak u studio i izdavanje novog albuma.
Diskografija:
25.04.2018. - ''Ferrum Histriae'' (album)
31.10.2022. - ''Nebres'' (singl)
31.10.2022. - ''Of Mist'' (singl)
https://www.metal-archives.com/bands/Their
https://www.facebook.com/TheirIstra

Cijena ulaznice u pretprodaji(do 07.04.): 20,00 €
Cijena ulaznice na dan festivala(08.04): 25,00 €

Zarada će se koristiti za opremanje i uređenje Barake, kako bismo mogli ponuditi još više sadržaja.

Share event: