Entrio

Festival Hartera i Karlovačko RockOff

Festival Hartera i Karlovačko RockOff

Export drvo,Rijeka, Rijeka

Name Price Quantity
pretprodajna ulaznica
20.00 HRK
Ulaznica vrijedi za jednu osobu. na dan događaja, 30.09.2017., ulaznice se više neće moći kupiti po preprodajnoj cijeni karte u iznosu od 20 kn. Broj ulaznica je ograničen.
Basis
Discount
Total:
0.00 HRK
Basis
Discount
Total:
0.00 HRK

Payment methods

More about the event

30.rujna 2017. u riječkom Exportdrvu na pozornicu se penju najveća imena domaće i regionalne rock i alternativne glazbe pojačana mladim nadama.

Hartera je ove godine posvećena samo rock i alternativnoj glazbi. Razlog tome je ovogodišnje spajanje dva festivala u Rijeci: 13. po redu Hartere i Karlovačko RockOff-a, nudeći u jednoj večeri poznata imena domaće scene i novu generaciju sjajnih glazbenica i glazbenika.

Tako će se na zajedničkoj pozornici u Rijeci 30. rujna naći Let 3, Kojoti, Goran Bare i Majke te Karlovačko RockOff finalisti; Dno, Mirna, The Miceks, Manntra i Scarlet Notes.

Let 3 će ovom prigodom svirati dva seta, jedan 'klasični' i drugi s pjesmama s dva stara, po mnogima i najbolja albuma "Two Dogs Fuckin" i "El Desperado". Mediji su ova dva prva albuma nazvali „ključnim albumima riječke i hrvatske diskografije“.

Kojoti, za mnoge jedan od ponajboljih rock 'n' roll bendova na ovim prostorima nedavno se ponovo okupio nakon čak 16 godina duge hibernacije i već povratničkim koncertom podigao pregršt medijske prašine, te potom nanizao brdo gaža u proteklim mjesecima. Publika je jasno pokazala da ih je jedva dočekala, a kemija među članovima obnovila na najbolji mogući način, zbog čega su u pripremi i luksuzni boxset sa sva tri dosadašnja albuma "Kojoti", "Halucinacija" i "Sex, disco kung fu", best of LP, a potom i novi singl, prvi nakon 20 godina!

Vinkovačke Majke kultni su hrvatski rock band, osnovan još davne 1984. Glas o novom odličnom bendu brzo se proširio, svoju prvu priliku dobivaju izdavanjem promo materijala za Franjićevu etiketu Slušaj najglasnije. Već prvi službeni album 1990 “Razum i bezumlje” domaći kritičari proglašavaju rock albumom godine, a grupa, koja je tijekom postojanja nekoliko puta mjenjala postavu, nastavlja nizati uspješnice. Goran Bare je bio uspješan i izvan Majki te s prvim samostalnim albumom dobio Porina za rock album godine. Na Porinu 2012. godine album Teške boje Gorana Bareta i Majki bio je nominiran u jedanaest kategorija. Od toga su osvojili šest nagrada – za najbolji video broj, za najbolji aranžman, najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolji album rock glazbe, pjesmu godine i hit godine. A priča ide i dalje… Bez imalo pretjerivanja se može reći kako Majke spadaju u sam vrh domaće rock scene, a Bare je definitivno najkarizmatičniji rock frontman u Hrvatskoj.

 

Najrokerskiji hrvatski grad ugostit će prvu finalnu večer Karlovačko RockOff festivala, koji potom putuje u Split te se posljednje dvije večeri održava u Zagrebu. Cilj je veća zastupljenost regionalnih bendova i mjesta za svirku, i to sve putem platforme čiju su podršku osjetili i glazbenici poput MORT-a, Rezervi, Sare Renar, Grette, Mangroovea i mnogih drugih. Organizatori pozivaju publiku da podrže nove nade hrvatske glazbene scene!