Dunja Knebl i Roko Margeta na Proljeću u Zaboku!

Dunja Knebl i Roko Margeta na Proljeću u Zaboku!

location-iconKrčma Polanović, Zabok

More about the event

Buy tickets for Dunja Knebl i Roko Margeta na Proljeću u Zaboku!, 25.06.2022. in Krčma Polanović, Zabok

Sjajnu nisku tradicijskih izvođača na Proljeću u Zaboku zaokružit će legendarna Dunja Knebl! Na ljetnu pozornicu Krčme Polanović dolazi u subotu, 25. lipnja pa svakako ovaj datum pribilježite u crne notese ili pametne telefone. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na dan će koštati 50 kuna.

Dunja Knebl počela je javno nastupati 1993. s repertoarom malo poznatih hrvatskih narodnih pjesama. Pjesme obrađuje na temelju notnih i tekstualnih zapisa koje pronalazi u knjigama – zbirkama. Dosad je snimila ukupno 21 album od kojih su 16  objavljeni kao kompaktne ploče/kasete, 5 albuma objavila je u vlastitom online izdanju na adresi:  https://dunjaknebl.bandcamp.com/, te više pjesama na raznim kompilacijama. Uvijek je promovirala, a i još uvijek to čini, slabo poznatu ili zaboravljenu hrvatsku glazbenu baštinu. Nastupala je diljem Europe, a budući da je živjela više godina u SAD-u, Rusiji i Indoneziji, na njenom repertoaru mogu se naći pjesme i iz tih zemalja. Porin je osvojila 2008. za album “Kite i kitice”, a te je godine za isti album osvojila inagradu Indexi. Aktualni singl joj je “Slavuj, tico mala” s njenog drugog albuma napravljenog u suradnji s multiinstumentalistom Rokom Margetom.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=RjUEUS5AmTw

FB: https://www.facebook.com/dunjakneblica

Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to?

Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada - za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi.

Zapratite PUZ na FB: https://web.facebook.com/proljeceuzaboku

i IG: https://www.instagram.com/proljeceuzaboku

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Zmajska pivovara, Udruga GOKUL, Gradska galerija Zabok, Rekreativni biciklistički klub Kukuriku Zabok, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Share event: