Entrio

Calexico u Rijeci!

Calexico u Rijeci!

Kompleks Delta, Rijeka

Name Price Quantity
Calexico
160.00 HRK
Basis
Discount
Total:
0.00 HRK
Basis
Discount
Total:
0.00 HRK

Payment methods

More about the event

Distune promotion u suradnji s Rock Svirke i Coda Agency predstavlja:

Calexico u Rijeci!
ponedjeljak, 13.8.2018. @Delta

Early bird ulaznice u razdoblju od 9.3. do 15.4. možete kupiti po ekskluzivnoj cijeni od 125,00kn.
Od 16.4. do dana koncerta cijena je 160,00kn, a na dan koncerta ona iznosi 200,00kn.

Calexico (USA)
www.casadecalexico.com/
facebook.com/calexico/

Ovoga ljeta čeka nas prava glazbena poslastica, ekskluzivni koncert na otvorenom, premijerno 13. kolovoza u Rijeku stiže Calexico!

Američki alt country/indie rock bend za kojeg svi znaju, ovom će prilikom promovirati svoj deveti po redu studijski album "The Thread That Keeps Us", koji je izašao 26. siječnja pod diskografskom kućom City Slang. Riječ je o pravovremenom doživljaju benda iz Arizone kroz obiteljski portret koji bilježi svu stilsku raznolikost i nepredvidljivost, a još uvijek biva dijelom neograničene kreativnosti.
U procesu stvaranja albuma, pjevač i gitarist Joey Burns i bubnjar John Convertino pronašli su posebnu kuću u neobičnom okruženju na obali sjeverne Kalifornije koju su prenamijenili u studio naziva Panoramic House. Sagrađena je od ostataka drva i ruševina iz brodogradilišta, zbog čega je bend živopisno proziva The Phantom Ship. Što joj uistinu i odgovara, jer je riječ o grandioznoj kući na samom rubu svijeta koja pruža neopisiv pogled i odiše filmskom atmosferom. Savršeno za snimanje novog albuma i uživanju u njegovoj kreaciji.
Kao takvo mjesto, Kalifornija je imala snažan učinak na snimanje albuma. Država snova za neke, noćna mora za druge, ta njezina beskonačna dualnost zrcaljena je u novoj glazbi Calexica, otkrivajući novi smjer i naglasak. Ovoga puta siroviji no ikada prije, ''The Thread That Keeps Us'' poštuje tradiciju i otkriva Calexicovo jasno samopouzdanje u pisanju pjesama, konačno postavljajući potpuno novi standard za bend.
Kao što se može čuti na prvom singlu koji otvara album, drama krajolika izravno je utjecala na izradu ''The Thread That Keeps Us". Potaknut melodijom pjevanja i galopirajućim ritmovima, "End of the World with You" otkriva nevjerojatan romantizam u nestabilnim vremenima. Sa svojim tekstovima koji osvjetljavaju "Love in the age of the extremes", pjesma je savršen uvod u album koji beskrajno istražuje kontrast između svjetla i tame, nade i straha.
U suradnji s dugogodišnjim inženjerom Craigom Schumacherom, Calexico je koproducirao "The Thread That Keeps Us", okupljajući glazbenike iz cijeloga svijeta kako bi stvorili taj umirujući, ali ekspanzivni zvuk gitara s bljeskovima distorzije.
"Malo je više kaosa i šuma od onoga što smo radili na prijašnjim albumima", ističe Burns. Iako taj kaos ima mnogo veze s "gdje smo trenutno kao planet", također je znak Calexicove posvećenosti konstantnom eksperimentiranju. "Kadgod pišemo i dođemo do nečega što netko prepozna kao potencijal, netko iz benda kaže: "Na dobrom smo tragu, ali nastavimo i vidimo što još možemo otkriti", govori Burns. "Jako je važno za bend da uvijek teži novim stvarima."
Poput "End of the World with You", velik dio albuma "The Thread That Keeps Us" hvata tjeskobu i nelagodu življenja u današnjim burnim vremenima. No, dok album izvlači kinetičku energiju iz sve te neizvjesnosti današnjeg instant svijeta, tekstovi otkrivaju pravi karakter. "Umjesto pisanja izravno angažiranih pjesama, želim pričati priče", kaže Burns. Većim dijelom inspiriran svojim lutanjima kroz Sjevernu Kaliforniju tijekom snimanja albuma, pripovijesti ugrađene u zapisnik odražavaju raseljavanje, prolazno postojanje i - Burnsovim riječima - "povratak kući nakon što ste neko vrijeme otišli i vidjeli kako su se stvari promijenile, a možda i ne na najbolji način." Iz navedenog možemo zaključiti kako nije ni čudno da se bend nazvao po Calexicu, graničnom gradu u Kaliforniji.

Calexico su Joey Burns, John Convertino, Martin Wenk, Jacob Valenzuela, Sergio Mendoza, Jairo Zavala Ruiz i Scott Colberg.
Za kraj jedna glazbena činjenica, Joey Burns i John Convertino, isprva su zajedno svirali u Los Angelesu kao dio sastava Giant Sand.

Koncert je dio programskog pravca EPK "Slatko i slano" a podržan je od strane Ministarstva kulture RH i Grada Rijeka-odjela za kulturu.

Vidimo se na koncertu! 