Vinyl Williams (live) @ Peti Kupe

Vinyl Williams (live) @ Peti Kupe

location-iconPeti kupe, Zagreb

Vinyl Williams (live) @ Peti Kupe

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Vinyl Williams (live) @ Peti Kupe, 11.04.2024. - 12.04.2024. v Peti kupe, Zagreb

 

 

Vinyl Williams je multimodalni projekt umjetnika i glazbenika Lionela Williamsa koji živi u Los Angelesu. Inače unuk John Williamsa (Star Wars, Harry Potter, Jurassic Park), Williams je počeo stvarati glazbu pod pseudonimom 2007. godine i od tada je stekao reputaciju zbog svog jedinstvenog spoja psihodeličnog popa i dream popa, kao i svojih maksimalističkih 3D umjetničkih djela i interaktivnih svjetova.

Glazba Williamsa karakterizira bujni i uronjeni zvučni krajolik, sa slojevima neuhvatljivih instrumenata i vokala, stvarajući sanjive i hipnotičke atmosfere. Crpeći inspiraciju iz raznovrsnih izvora, usmjerio se prema srodnim umjetnicima koji sami snimaju glazbu poput Robina Guthrieja, Patricka Flaglea iz Women & Cindy Lee, A.R. Kanea, Grega Sauniera iz Deerhoofa, Curta Boettchera, Martina Newella iz The Cleaners From Venusa i Todda Rundgrena. Također je surađivao i dijelio pozornicu s umjetnicima sličnog stila, poput Chaz Beara iz Toro y Moi, Rubana Nielsona iz Unknown Mortal Orchestra i Morgana Delta.

Osim što radi kao glazbenik, Williams je i vizualni umjetnik te je stvorio umjetnička djela za svoje albume, interaktivne glazbene spotove i web stranice s točkama i klikovima. Poznat je po svojim živopisnim bojama, futurističkoj arhitekturi i izuzetno biodiverznom krajoliku, koji sve odražavaju njegov interes za harmoniju, skrivene strukture prostora-vremena i božansko.

Kontakt za rezervaciju stolova: [email protected] ili +385 91 1558 555

Deli dogodek: