ZAGREB MUSIC FEST - DUBIOZA KOLEKTIV, S.A.R.S., Kiril DŽAJKOVSKI

ZAGREB MUSIC FEST - DUBIOZA KOLEKTIV, S.A.R.S., Kiril DŽAJKOVSKI

location-iconjarunsko jezero, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za ZAGREB MUSIC FEST - DUBIOZA KOLEKTIV, S.A.R.S., Kiril DŽAJKOVSKI, 01.06.2024. - 02.06.2024. u jarunsko jezero, Zagreb

Dubioza Kolektiv, S.A.R.S., Kiril Džajkovski, Radio Aktiv i Šarena pojava za veliko finale Zagreb Music Festivala na Jarunu!


Samo finale premijernog izdanja Zagreb Music Festa pripast će 1. lipnja 2024. najvećem bendu naše regije, DUBIOZA KOLEKTIVU, koji se u grad vraćaju nakon nepunih pet godina. Uz njih, izuzetno jak program zadnjeg dana, činit će i ljubimci domaće publike – hitovima nakrcana grupa S.A.R.S., elektronski velemajstor Kiril Džajkovski, ponovno aktivirani Radio Aktiv i rap rockeri Šarena pojava! Ova sjajna imena pridružuju se, već objavljenom, fantastičnom line upu kojeg čine Parni Valjak, Matija Cvek, Neki to vole vruće, Denis & Denis (30. svibnja) te globalno popularni DJ Boris Brejcha (31. svibnja).


EARLY BIRD ULAZNICE SU RASPRODANE, kao i first release ulaznice! Trenutna pretprodajna cijena im je 35 eura, a cijena će im rasti po pet eura u svakoj od faza. Moguće je kupiti i early bird VIP ulaznicu po cijeni od 50 eura, dok je cijena festivalske ulaznice za sva tri dana 80 eura u trenutnoj fazi.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/609152657972098

Neki izvođači ne samo da dobro stare, već uopće ne stare! Kako DUBIOZA KOLEKTIV slavi drugo desetljeće na svjetskim pozornicama, očigledno je da cvjetaju tijekom vremena. Njihova neodoljiva i prepoznatljiva energija koju unose u bilo koji žanr, ne ostavlja niti jednu sumnju zašto je Dubioza postala jedan od najomiljenijih bendova s Balkana, a pogotovo u Zagrebu koji je, uz legendarne rasprodane koncerte u Domu sportova i Areni, bio jedan od njihovih fanovski najjačih gradova. Tijekom godina, ispjevali su brojne "himne generacija", u svojoj kombinaciji punka, reggaea, duba, ska i rocka uz prstohvat jakih političkih poruka, pa se ponekad čini kako je nemoguće doći na neki tulum, a da bar netko ne pusti Dubiozu.
U vrlo plodnoj, 20 godina dugoj karijeri objavili su 10 studijskih albuma, jedan EP i jedan dvostruki live LP, dok su istovremeno svirali valjda u svakom kutku svijeta. Što je toliko magično u njihovim koncertima i glazbi da je očaralo tolike generacije na raznim meridijanima i paralelama, publika će se moći uvjeriti prvog dana lipnja kada na “zagrebačko more” donesu hitove kao što su “Kažu”, “Valter”, “Kokuz”, “Blam”, “No Escape (from Balkan)”, “USA”, ili “Volio BiH”.
FB: https://www.facebook.com/dubioza
YT: https://www.youtube.com/channel/UCSlEdyj6I4TX8mcGwL8rVlw


S.A.R.S. je live senzacija čiji Youtube kanal broji preko 200.000 pretplatnika i nestvarnih gotovo 300 milijuna pregleda, a sada ponovo stiže pred zagrebačku publiku! Od prvog koncerta grupe S.A.R.S. u Zagrebu prošlo je gotovo 15 godina (2009., Željezničar). U međuvremenu su nastupili u KSET-u, Boogaloou, Tvornici, Hala Parku, Domu sportova, na Trgu bana Jelačića, a petnaestogodišnja ljubav Zagreba i S.A.R.S.-a bit će okrunjena njihovim drugim nastupom na Jarunu. Iako je grupa od samog početka neopterećena žanrovskim okvirima, pjesme im znaju gotovo svi. Čekaju vas Lutka, Perspektiva, Buđav lebac, Klinka, Rakija i mnoge druge u open air varijanti.
FB: https://www.facebook.com/sarsbend
YT: https://www.youtube.com/channel/UCmSeizi_JgrEA5zg8dpiMbg


S karijerom koja se proteže na više od dva desetljeća, Kiril Džajkovski je nedvojbeno jedno od najvećih i najznačajnijih imena elektronske glazbe iz ovog dijela Europe, a koje podjednako voli i publika i kritika. Smatra ga se pionirom fenomena koji je u svjetskim razmjerima poznat kao Balkan beat. Zvukove s Balkana učinio je prepoznatljivim u modernoj dance produkciji, a istovremeno je prepoznat i kao skladatelj filmske i kazališne glazbe. Njegove poslovično nabrijane nastupe sada još obogaćuje i MC , dok je od instrumenata dodao trombon, trubu i violinu. U novom konceptu kombinira Balkan beat s glitch hopom i raznim jamajkanskim utjecajima što rezultira nastupima koji baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnima, a u što će se publika na Jarunu sigurno uvjeriti ovom prilikom.
FB: https://www.facebook.com/Djaikovski
YT: https://www.youtube.com/channel/UCauhvUS7SVlouhS1SN6Hkng


Radio Aktiv je rock/ska/reggae bend aktivan od 2009. godine. Njihov prepoznatljiv zvuk odlikuju pjevne melodije upečatljivih stihova i energični nastupi na kojima je nemoguće ne zaplesati. Od najranijih singlova „Vrtimo se“, „Svaku noć, svaki dan“ i „Stvaran svijet“ preko „Jure, žure“, „Isto sunce“ ili „Par minuta ljeta“ do „Zašto ne pokažemo djeci“ i „Svaki tjedan“ isporučuju prepoznatljivu kombinaciju ska/reggae ritmova i energičnog rock prizvuka uz već karakteristične igre riječima - bilo da se radi o društvenim ili osobnim temama; kritičkom, duhovitom ili emotivnom pristupu. Iza sebe imaju tri hvaljena albuma: „Grije nas isto sunce“ (2012.), Stvarnost između reklama (2015.) i Zbiljske vježbe (2023.), nagrade za najbolji mladi bend Hrvatske (HGF, HR Demo Klub), nominaciju za Porin te brojne nastupe u klubovima i na festivalima diljem Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije (InMusic, Seasplash, Rocklive, Skaville, Pivofest Prilep).
FB: https://web.facebook.com/radioaktivband
YT: https://www.youtube.com/watch?v=d2ggDFJBrAE

Šarena pojava jedna je od onih pojava - pardon, grupa - koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed - rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke - i Dario Županić - u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik - kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi. A nakon svega pridružujem im se i Marin Galić na saksofonu, te Pojava postaje kompletna. I šarena.
Grupa Šarena Pojava osim nastupa na brojnim festivalima i u klubovima radi na novom albumu koji bi trebao izaći u drugoj polovici 2024.

FB: https://web.facebook.com/SarenaPojava
YT: https://www.youtube.com/watch?v=AGSWKI6z_WE


 

Podijeli događaj: