Youngmasters Gala Concert

Youngmasters Gala Concert

location-iconPark Samoborskog muzeja, Samobor

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Youngmasters Gala Concert, 27.08.2021. u Park Samoborskog muzeja, Samobor

Youngmasters Gala koncert proslava je desetgodišnjice održavanja međunarodne ljetne škole mladih glazbenika u Samoboru. Uz nekolicinu vrhunskih mladih umjetnika, polaznika ovogdišnjih majstorskih tečajeva, nastupit će etablirani glazbeni umjetnici iz Hrvatske i Europe. Koncert prvobitno zamišljen na otvorenom prostoru živopisnog parka iza starog dvorca  glazbenika Ferde Livadića, zbog kišnog vremena održat će se istog dan u petak, 27. kolovoza u Župnoj crkvi svete Anastazije u Samoboru, prostoru u kojem je trdicionalno održavan Youngmasters Gala Concert tijekom proteklog desetljeća.

Na koncertu nastupaju proslavljeni hrvatski pijanist Aljoša Jurinić, ugledna gitaristica iz Španjolske - Margarita Escarpa, violinist Marco Graziani, pijanistica Nataša Veljković, flautist Marko Zupan i violončelist Tobias Stosiek. Uz gudački kvartet predstavit će nam se Lovro Peretić, pobjednik gitarističkog natjecanja Ida Presti. Pobjednici istog natjecanja, Antigoni Baxe i Panagiotis Tzortzis, dolaze nam iz Grčke, a gitaristički blok zaključit će kvintet Eurostrings Artists, u kojem će zasvirati pobjednici iz čak 5 različitih zemalja. Tu su još i etablirani samoborski glazbenici: klarinetist Mihael Paar, saksofonist Lovro Merčep i gitaristica Morana Pešutić, te dvoje vrhunskih mladih solo pjevača, po izboru čuvene pjevačke pedagoginje Claudie Visce.
Broj ulaznica za LIVE koncert koji je u prodaji ograničen je na 100. Za sve one koji one koji su spriječeni doći na ovaj jedinstveni koncert moći će pratiti događaj putem Live streama, kupnjom ulaznice po cijeni od 15 kn.

Podijeli događaj: