Wine, Olive & Heritage Festival

Wine, Olive & Heritage Festival

otok Hvar, Jelsa

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Wine, Olive & Heritage Festival, 16.06.2022. u otok Hvar, Jelsa

3. Wine, olive & heritage festival 2022. održava se drugi put u Jelsi na otoku Hvaru od 15. do 19. lipnja ove godine.  Nakon prošlogodišnje pauze,  ove će se godine manifestacija predstaviti  u pet dana i uz domaće sudionike promovirati kulturu otoka Hvara na više razina. 

U prvom je planu  promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara u suradnji s gostima festivala. Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane“ koja baštini „skup znanja i vještina o pažljivom odnosu prema prirodnim izvorima kopna i mora važnih za dostupnost hrane, kvalitetu životnog prostora  i stabilnog ekološkog sustava“.

Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike  nauče i nešto novo.  Festival teži promovirati „sve najboje od Hvara“ na zabavnoj i edukativnoj razini. Službeni #hashtag : #najbojeodHvara #JelsaWOH

Petak i subota uz večernji glazbeni program i degustacije hvarskih vina, maslinovog ulja, domaćih proizvoda, ponudu restorana za mediteranskom hranom i delicijama posjetite u parku od 19h pa nadalje. Iznimno bogata enogastro ponuda približiti će vam kroz mirise i okuse hvarsku kulturu i baštinu.

U blizini bit će organizirana i ART&WINE radionica na koju nije potrebna prijava, a održati će se u petak od 19 sati pa nadalje. Radionici se u bilo kojem trenutku možete pridružiti i besplatna je.

Tijekom festivala organizirani su izleti u hvarske vinarije, uljare i opg-ove, a u petak i subotu u centralnom parku u Jelsi gastro show sa svim sudionicima festivala. Za rezervaciju izleta kontaktirajte TZ Jelsa.

Prilikom rezervacije navesti za koju turu (NAZIV) se prijavljujete.

Program izleta:

1.TURA ZASTRAŽIŠĆE: ČETVRTAK, 16.06.2022.
10:00 – 16:00 sati: Zastražišće
OPG Ante Mateljan Babić
Šetnja i razgled Zastražišća uz turističkog vodiča
Posjet OPG Grgo Lučić
Ručak na obiteljskoj farmi Kod Kućera

PETAK, 17.06.2022.
2. TURA 09 – 12:00 sati:
Vina Carić
Uljara Božić – Svirče d.o.o.
Vinarija Ventus


3. TURA 14 – 17:00 sati:

Vinarija Plančić
OPG Deanović
Vinarija Tomić
OPG Murvica
SUBOTA, 18.06.2022.

4. TURA 09 – 12:00 sati:
PZ Svirče
Vinarija Pavičić
Ranč Gabelić
Bell Iakov

 

NEDJELJA, 19.06.2022.
20:00 sati: Koncert „Bašćinu gledajuć, oh koli lipa je“, Trg sv. Ivana