VLA, VLA, VLAJLAND, komedija

VLA, VLA, VLAJLAND, komedija

location-iconHNK Šibenik, Šibenik

VLA, VLA, VLAJLAND, komedija

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za VLA, VLA, VLAJLAND, komedija, 23.01.2024. u HNK Šibenik, Šibenik

Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo
Glumi: Ecija Ojdanić
Skladatelj: Zvonimir Dusper Dus
Scenografkinja: Irena Kraljić
Kostimografkinja: Martina Ptičar


Vla-vla-Vlajland cabaret je predstava kazališta Moruzgva koja je, zapravo, nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Cabaret preko veze. U tom je prethodnom cabaretu posebnu simpatiju publike privukao lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici.
Tu je našu, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva sudbina odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.
Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna.
Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Podijeli događaj: