Video na zahtjev: virtualna svirka Goran Bare i Majke 26.12.2020.

Napomena

Ovo je sadržaj na zahtjev, što znači da ćeš sadržaj moći gledati u ograničenom vremenskom razdoblju od 24 sati nakon uspješne kupovine.

O događaju

Pogledajte snimku virtualne svirke Goran Bare i Majke održane u subotu, 26.12.2020 u 20h!

Prestanite krvariti od dosade: kupnjom ulaznice dovedite glazbenike u svoju kuću, a sebe u publiku. Online snimka virtualne svirke u virtual reality (VR) formatu 360 stupnjeva.

Ovdje smo spojili staro i novo: studijske nastupe kakve su i prije bandovi održavali, u kojima glazbenici sjede jedan nasuprot drugome okruženi publikom i kamerama, inovirali smo na način da smo VR kameru smjestili u centar. Tako ćete vi biti smješteni točno u sredinu, između izvođača. Koristeći VR tehnologiju moći ćete se okretati po želji prema izvođačima. Sliku nekih od gledatelja koji su uživo pratili svirku projicirali smo na ekrane koji okružuju band. Ovim pristupom mijenjamo paradigmu koncerata općenito: na virtualnoj svirci više nije u centru band, nego publika. No u isto vrijeme, band još uvijek ostaje okružen publikom.

Namjera virtualnih svirki je da tijekom ove pandemije i zatvorenih klubova, koristeći Virtual Reality (VR) tehnologiju, osiguramo bandovima nastup, a publici zabavu. Smatramo u ova teška vremena da je bitno da postoji i mogućnost opuštanja kroz glazbu, ali na siguran način. Sa virtualnom svirkom želja nam je da bandovi sviraju na ležeran i neformalan način, gotovo kao na probi, jer smo svjesni da u ovo vrijeme pandemije bandovi nisu u mogućnosti imati redovite probe niti uvježbavati koncerte na uobičajeni način.

Snimku virtualne svirke “Goran Bare i Majke 26.12.2020.” gleda se Video Playerom sustava Entrio, gdje se i karte prodaju. Za gledanje Entrio preporuča Chrome browser (http://www.google.com/chrome). Za gledanje snimke potrebno je imati Entrio korisnički račun te instaliran jedan od modernih web preglednika (Google Chrome, Microsoft Edge ili Mozilla Firefox) te brzi i stabilni Internet.

Ne zaboravite, radi se o VR prijenosu 360 stupnjeva, što znači ako gledate prijenos mobitelom možete ga rotirati ili prstom po zaslonu usmjeravati pogled. Na vašem kompjuteru ili tabletu isto možete postići držanjem lijevog klika i istovremenom pomicanjem miša. I smart TV-ovi podržavaju browsere, pa se može ulogirati u entrio sustav i pratiti snimku ili HDMI kabelom prenositi sliku sa kompjutera na TV (alternativno, moze se koristiti i ChromeCast opcija).

Za detaljan opis realizacije virtualnih svirki posjetite:
https://www.virtualnajabuka.com/svirka/

Budite dio povijesti!