Veja na Proljeću u Zaboku!

Veja na Proljeću u Zaboku!

location-iconKrčma Polanović, Zabok

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Veja na Proljeću u Zaboku!, 10.06.2022. u Krčma Polanović, Zabok

Prstohvat Istre i još malo tradicijske glazbe na Proljeće u Zaboku donosi Veja! Bend je poznat po sjajnim svirkama, a zašto ih prati takva reputacija možete saznati u Krčmi Polanović u petak, 10. lipnja! Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na dan će koštati 60 kuna.

Veja dolazi iz Pazina i bavi se istraživanjem istarske narodne tradicijske glazbe te izvođenje iste u modernijim aranžmanima koristeći razne tradicijske instrumente iz cijeloga svijeta. Veja je do sada održala 60-tak nastupa u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama, kao i onima nešto manje susjednima. Tradicijska glazba istarskog poluotoka njihov je glavni motiv i nadahnuće koje im daje energije kako bi se u mnoštvu studentskih i radnih obveza uspjeli posvetiti i glazbenom stvaralaštvu i publici prenijeti vlastiti doživljaj glazbe koja je pokretala, vedrila i osnaživala njihove roditelje, bake i djedove.

Možda bi se preci članova grupe Veja isprva začudili načinu na koji njihovi potomci danas koriste mijeh, gajde, kaval, violinu, harmoniku i gitaru uz bas gitaru, djembe i cajon, ali bi s vremenom prihvatili činjenicu da se sve mijenja, a time i raste, a sve što raste – živi, nadahnjuje i pruža nove prilike za nova stvaralaštva. 

Do sada su izdali jedan album, “Dolina mlinova” iz 2014., a uskoro bi svjetlo dana trebao ugledati i drugi, “Škura ura”. Aktualni singl im je “Teško majci”, specifičan po načinu pjevanja - bugarenju. Članovi Veje su: Goran Farkaš, Marko Pernić, Ljuban Rajić, Sebastijan Demark, Marijan Jelenić i Saša Farkaš. 

FB: https://web.facebook.com/vejamusic/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=7BnAxh4YyYk

Proljeće u Zaboku! Kaj je sad pak to?

Proljeće u Zaboku novi je projekt, odnosno niz kulturnih i drugih manifestacija koje se događaju na raznim lokacijama tog lijepog grada. On će ovo proljeće živjeti punim plućima: koncerti, književne i filmske večeri, izložbe, vođene pivske ture, radionice, biciklijada - za svakoga ponešto. Bit će to prilika za druženje, uživanje, širenje vidika i upoznavanje novih ljudi.

Zapratite PUZ na FB: https://web.facebook.com/proljeceuzaboku

i IG: https://www.instagram.com/proljeceuzaboku

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Zmajska pivovara, Udruga GOKUL, Gradska galerija Zabok, Rekreativni biciklistički klub Kukuriku Zabok, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Podijeli događaj: