Urbofon Live: IVAN GROBENSKI

Urbofon Live: IVAN GROBENSKI

location-iconProvidurova i Kneževa palača, Zadar

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Urbofon Live: IVAN GROBENSKI, 20.04.2024. u Providurova i Kneževa palača, Zadar

U svom nastavku, cjelogodišnji koncertni program Urbofon Live predstavlja izvrsnog koprivničkog kantautora Ivana Grobenskog koji će uz bend Mental Health Customer Support premijerno pred zadarskom publikom predstaviti svoj hvaljeni i nagrađivani četvrti studijski album 'Apocalipstick' ali i pjesme s novog albuma “Kink”.

Ovaj plodonosni i žanrovski raznorodan autor na domaćoj je glazbenoj sceni prisutan posljednjih dvadsetak godina, a nakon bendova Lolita i Moskau zaplovio je solo vodama i prometnuo se u jedno od omiljenih i vrlo hvaljenih imena kantautoske scene.

Albumom “Apocalipstick”  oduševio je glazbene kritičare diljem regije i ponio epitete ‘najboljeg domaćeg albuma godine’ te ‘najboljeg soul albuma ikad snimljenog u Hrvatskoj’ te zaradio nominacije za nagradu Rock&Off u kategoriji “Albuma godine” i “Pjesme godine” te nominaciju za Porina u kategoriji “Najboljeg albuma alternativne glazbe”. Ujedno, Grobenski je uvršten i u izbor 100 Artists To Watch 2023. kojeg sastavlja IMPALA, Europska organizacija nezavisnih izdavača i nacionalnih glazbenih organizacija.

Ponosni je vlasnik pet studijskih albuma, a nakon brojnih nastupa diljem zemlje i regije, od kojih valja istaknuti one na međunarodnim festivalima MENT u Ljubljani i WAVES u Austriji, u Zadar stiže u pratnji benda Mental Health Customer Support kojeg čine Marin Hraščanec (klavijature), Luka Ostreček (sax/gitara), Lovro Kocijan (bass/synth) i Davorin Car (bubanj/el.bubanj), a koncert će održati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače u Zadru, 20. travnja s početkom u 21 sat.

Podijeli događaj: