Tunel | REKA

Tunel | REKA

location-iconTunel, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Tunel | REKA, 28.05.2022. - 29.05.2022. u Tunel, Šibenik

Na završnu zabavu proljetne sezone u Tunelu dolazi nam 28. svibnja REKA, španjolska producentica, DJ-ica i znanstvenica s diplomom iz genetike.

Svojom produkcijom i DJ setovima, koje naziva titranjem između ‘distopijske estetike i iluminirajuće energije’, REKA oscilira između najboljega što danas nudi suvremeni techno i onoga iz čega se razvio u vremenima wavea i electra. Svojoj opojnoj muzičkoj priči pristupa ciljano i planski, unoseći u nju izraženu umjetničku viziju, često koristeći za pultom i playere i gramofone.

Setovi su joj intrigantni i plesni, selekcija izvrsna. Ploče je počela skupljati još kao desetogodišnja djevojčica kada se rodila i njezina ljubav prema znanosti. Odlučila je ne birati i uzela oboje pa danas ima diplomu iz genetike i vlada plesnim podijima diljem svijeta, od kultnog Berghaina, KHIDI-ja u Tbilisiju i De School u Amsterdamu do Movementa u Detroitu i Vurta u Seulu.

Pet godina residentirala je u Tresoru, iza nje je album ‘Diving The Innermost’ (2018.), EP ‘Reka X Imperial Black Unit’ (FLEISCH), u Berlinu je vodila vlastitu večer W.A.V.E.S., a sada napokon dolazi u Hrvatsku, pred šibensku publiku u Tunelu koji naprosto vapi za tim zvukom.

Zrelijim ljubiteljima žanra njezino bi lice moglo biti odnekud poznato, a to je ‘krivnja’ DJ Hella koji ju je davno ‘ubrao’ i povezao s ‘International Deejay Gigolos’. REKA je bila polovica ženskog dua ‘leChic’ i sudjelovala u izdanju ‘leMix’ iz 2008. godine.

Pretprodaja ulaznica za završni party sezone kreće uskoro, a pult u Tunelu s njom će, više nego zasluženo, dijeliti jedan od najtalentiranijih glazbenika svoje generacije Fikcio Monger. Šibenski multiinstrumentalist, frontman pionira hrvatskog electro-fusion zvuka – banda The Fogsellers, cijenjeni glazbenik i autor singla ‘Meisie’ nominiranog za hrvatski house singl godine, u Tunelu će tako na najbolji način moći najaviti i svoj nadolazeći album.
-----

Ulaznice: Na blagajni kluba 70 kn, Entrio pretprodaja 50 kn
-----
Clubbing u Tunelu podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.
Partner projekta je Grad Šibenik
---
RATCAT
www.ratcat.hr
[email protected]

Podijeli događaj: