Tunel | Damon Jee

Tunel | Damon Jee

location-iconTunel, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Tunel | Damon Jee, 01.10.2022. - 02.10.2022. u Tunel, Šibenik

Zimsku sezonu u Tunelu otvara u subotu, prvoga dana listopada, francuski producent Damon Jee (Critical Monday, Correspondant, Cr2, Roam…). Iako je na sceni još od početka 90-ih, nikada dosad nije nastupao u Hrvatskoj.

Riječ je, nimalo slučajno, o još jednom ‘rockeru’ u nizu koji će se predstaviti za šibenskim DJ pultom. Damon Jee odrastao je na The Pixies, Nine Inch Nails i Nirvani prije nego što je devedesetih otkrio elektroničku muziku pa se okrenuo DJ-ingu i svojoj originalnoj produkciji uz koju publika diljem svijeta pleše puna dva desetljeća.

‘On je glazbeni alkemičar koji eksperimentira s različitim zvukovima kako bi stvorio novi smrtonosni napitak’, piše, među ostalim, u press materijalima francuskog producenta kojeg na sceni smatraju glavnim predstavnikom onoga što kolokvijalno nazivamo ‘mračnim’, odnosno ‘šporkim’ discom. 

U Tunelu je njegova muzika stalno prisutna, još od prve sezone kada je podij gorio na ‘Power to the People’, (Pardon Moi, remix iz ljeta 2017.), a u novije vrijeme njegove trake sastavni su dio selekcije PaleolitiKa i NeedleDropa, ali i gostujućih inozemnih DJ-a. Po nekoj ne tako ludoj procjeni situacije na podiju unazad godinu dana, od deset izvedenih numera iz žanra barem dvije je napravio ili remixirao Damon Jee.

Dosad smo ga izvodili, a u noći prvog listopada on će svoju organsku, rockersku produkciju u Tunelu izvoditi sam. Sa svim onim distorziranim gitarama, bass dionicama kakve je svijetu darovao Peter Hook i 4/4 disco vibe ritmovima kojima poput Amora precizno cilja i pogađa srce rasplesanog podija. 

Za šibenskim DJ pultom njegovi su domaćini NeedleDrop i PaleolitiK, odlični muzičari koji svojom tehnikom i selekcijom suvereno piju iz istog bazena kao njihovi inozemni gosti. 

Ulaznice po cijeni od 60 kuna već su u pretprodaji online putem sustava Entrio i na svim njihovim prodajnim mjestima, a po cijeni od 80 kuna moći će se kupiti na blagajni Tunela u noći prvoga listopada. 



Clubbing u Tunelu podupire Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

Partner projekta je Grad Šibenik, a kulturno-zabavni program u podzemlju Mandaline redovito podupire i Turistička zajednica Grada Šibenika.


---

Artwork: əM

---

RATCAT

www.ratcat.hr

[email protected]

Podijeli događaj: