Trenutak uspomene s banom - zabavno tematski Jelačić vlak

Trenutak uspomene s banom - zabavno tematski Jelačić vlak

Glavni željeznički kolodvor Zagreb, Zagreb

O događaju

Jelačić vlak kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu u 10:30 sati i vozi nas u čarobni svijet Novih dvora u Zaprešiću.

Kod odabira ulaznica pazite kupujete li kartu za subotu, 12.10. ili nedjelju, 13.10.

Paket banskog izleta uključuje:
povratnu kartu Zagreb - Zaprešić za zabavno-tematski Jelačić vlak uz animaciju i predstavu u vlaku, prijevoz od željezničkog kolodvora u Zaprešiću do Novih dvora Jelačićevih i od Novih dvora do željezničke stanice u Zaprešiću, sudjelovanje u interaktivnoj predstavi na otvorenom "Trenutak uspomene" u Novim dvorima, radionice za djecu i animaciju tijekom cijelog dana, ulaz u Muzej Matija Skurjeni, poklon za djecu s uspomenom od bana i banovu diplomu s pečatom za sudjelovanje u programu i radionicama.

Pripovjedno putovanje započet će nezaboravnom vožnjom u tematsko-zabavnom Jelačić vlaku koji kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu. U njemu će sve putnike dočekati seljanka Marica koja posjetitelje vodi na imanje bana Jelačića, u čarobni svijet krinolina i grofovskih odora, svečanih balova, mačevanja i streličarstva; gdje će ih dočekati sam ban Josip Jelačić i njegova supruga Sofija. Područje Novih dvora i park-šume bit će posebno uređeno, osvijetljeno i ukrašeno. Bit će to prava mala bajka koju morate doživjeti i danju i noću!

Cjelodnevni program zamišljen je da zabavi, educira i raspleše svakog posjetitelja. Uz bogatu ugostiteljsku ponudu OPG-ova, mnoštvo rukotvorina i antikviteta, odrasli će moći uživati u piknik zoni, dok su za najmlađe posjetitelje organizirane različite edukativno-zabavne radionice; izrada brkova i šešira, mačevanje, slikanje, pisanja pjesama, učenja stranih jezika koje je ban Jelačić poznavao, vožnja kočijom, čaj s groficom... Uz sve to, posjetitelji će se moći uputiti u potragu za blagom i uživati u večernjem koncertu u Novim dvorima uz Miju Dimšić i grupu A.K.A. Crescendo!

Više o programu na www.visitzapresic.hr

** Napomena **
- Predviđeni povratak tematskog vlaka u Zagreb je u 17 sati, no svi posjetitelji će se, kupljenom kartom za tematski vlak, moći vratiti u Zagreb i ostalim vlakovima HŽ-a kad god žele.