The Black Room

The Black Room

location-iconOmladinski kulturni centar Palach, Rijeka

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za The Black Room, 03.03.2018. - 04.03.2018. u Omladinski kulturni centar Palach, Rijeka

Distune promotion vam predstavlja....

THE BLACK ROOM (Rijeka)
subota, 3.3.2018. @OKC Palach
početak od 22h

Riječki The Black Room iznimno uspješnu godinu (koncerti na domaćem terenu kao i predstavljanje u Sloveniji, Austriji i Mađarskoj) zaokružiti će novim izdanjem.Naime, u pripremi je i EP pod nazivom „After Dark“ koji uz prvi singl ‘’Ready To Go’’ predstavlja korak dalje na još jednu višu razinu.Upravo tu višu razinu bend će predstaviti na svoj najbolji način:koncertom u riječkom Palachu.

THE BLACK ROOM (Rijeka)
https://theblackroom-band.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/TheBlackRoom/

Riječki The Black Room iznimno uspješnu prošlu godinu (koncerti na domaćem terenu kao i predstavljanje u Sloveniji, Austriji i Mađarskoj) zaokružiti će novim izdanjem.Naime, u pripremi je i EP pod nazivom „After Dark“ koji uz prvi singl ‘’Ready To Go’’ predstavlja korak dalje na još jednu višu razinu.Upravo tu višu razinu bend će predstaviti na svoj najbolji način:koncertom u riječkom Palachu.
Nakon uspješnog albuma prvijenca „In This Town Lies A city“ (2006.) The Black Room je skrenuo pažnju na sebe kao novi zamašnjak na nikad dosadnoj riječkoj sceni.Kombinirajući žive svirke i strpljivi rad na novom materijalu došlo je i vrijeme za promociju tog istog.
Tekuća godina bendu je donijela mnošto svirki od kojih treba izdvojiti nastup ispred kultnih Wovenhand u riječkom Pogonu kulture, kao i koncertno predstavljanje na dvije međunarodne glazbene konferencije: Waves Vienna u Beču i BuSh u Budimpešti gdje je bend pobrao vrlo dobre kritike.
Podsjetimo, The Black Room glazbeno se oslanjaju na tamniji prizvuk blues rock i garage rock bendova te neo-psihodelije 80-tih i 90-tih.Tekstovi su inspirirani osobnim pričama iz grada, s protagonistima koji žive u ozračju rocka, poezije i noćnog života. Odbacujući standardne narativne vrijednosti, The Black Room se u stihovima bave tematikama društvenog statusa, izolacije, istraživanja i postizanja osobne slobode.

Podijeli događaj: