TARINAINANIKA - Tokyo Fugue; a mesmerising piece of physical theatre from Japan

TARINAINANIKA - Tokyo Fugue; a mesmerising piece of physical theatre from Japan

HKD Sušak, Rijeka

O događaju

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA dovodi u Rijeku japansku kazališnu skupinu Tarinainanika iz Tokija i njihovu autorsku predstavu fizičkog kazališta “Tokyo Fugue” čija je radnja smještena u japanski svijet podzemne željeznice. Kazališna skupina Tarinainanika je na europskoj turneji, i nakon izvedbe u londonskom kazalištu Cockpit (Cockpit Theatre) gostovat će u Rijeci 04. rujna 2018. u 20.00 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Strossmayerova 1, kada će domaća publika imati jedinstvenu priliku pogledati poetičnu predstavu japanskog suvremenog kazališta u izvedbi vrhunskih i zanosnih izvođača.

Scene u predstavi razvijaju se i grade poput varijacija glazbenog oblika fuge, ali u nizovima pomno izgrađenih pokreta i tjelesnih sekvenci. Tri tijela, tri stolice, kolaž engleskog i japanskog teksta, uspavanka, glazbeni oblik fuge i zvukovi podzemne željeznice grade u predstavi vrtoglavo iskustvo života u suvremenoj metropoli i ostavljaju publiku bez daha i s pitanjem “Što je to ustvari za čime trčim? “. Na mahove poetično, na mahove komično, na mahove uznemirujuće, ovo je kazalište koje se direktno obraća duši.


U nastavku možete pročitati mišljenja i dojmove publike, a više informacija možete saznati na njihovim stranicama ili stranicama KRILA.  

Mišljenja i dojmovi publike: 

"...show was fantastic!! I had so many goosebumps, it was crazy. So moving and profound, and important.Thank you thank you thank you for making that!!" 

"...the performance was truly wonderful. I enjoyed it hugely and was so impressed!!!"

"...Thanks for creating this and for all the work that went into it!"

"Superb show today- I am on the train and still thinking about it! Really really loved it and I could totally watch you all day long- some of the sequences were mesmerizing!"