TALIB KWELI

TALIB KWELI

location-iconVintage Industrial Bar, Zagreb

TALIB KWELI

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za TALIB KWELI, 06.09.2023. - 07.09.2023. u Vintage Industrial Bar, Zagreb

Talib Kweli
srijeda, 06.09.2022.
Vintage Industrial, ZG

Američki hip hop veteran Talib Kweli stiže 6. rujna 2023. prvi put u Hrvatsku u zagrebački Vintage Industrial.
Otkazani koncert s početka korone iz 2020. godine napokon je dobio novi datum. U užarenoj klupskoj atmosferi uz nikad bliži kontakt s publikom koncert će biti njegov jedini nastup u ovom dijelu Europe!

Talib Kweli rodom je iz Brooklyna i jedan od najtalentiranijih svjetski priznatih glazbenika. Na sceni već više od 20 godina, slavu je stekao još krajem devedesetih u radu s Mos Defom kao polovica rap dua Black Star, a uz fantastičnu solo karijeru koja je uslijedila iza sebe ima i sjajne kolaboracije s velikim imenima kao što su Kanye West, J Dilla, Pharrell, Kendrick Lamar i drugi.

Ovog masterminda lirike s rafiniranim darom za vrhunske rime krasi i osobita društvena osviještenost i politička oštroumnost koje proizlaze iz njegovog dugogodišnjeg bavljenja aktivizmom, posebice usmjerenog na teme rasnih stereotipa i policijske brutalnosti. Svoje djelovanje proširio je i na pokretanje podcasta People's Party gdje u goste dovodi promišljene, strastvene ljude iz područja kulture, često velika imena iz hip hop krugova, s kojima razgovara o umjetnosti, politici i društvenim pitanjima te problemima današnjice.

Talib Kweli – „Get By“

S gotovo milijun Facebook followera i višemilijunskih pregleda pjesama na YouTube platformi, Talibova diskografija obuhvaća osam studijskih albuma. Posebno se ističu "Quality" (2002.) na kojem se nalazi megahit "Get By" s Kanye Westom i album "The Beautiful Struggle" (2004.) gdje su svoje prste imali producenti Neptunes, Just Blaze i Kanye, a koji je iznjedrio i suradnju s Mary J. Blige. U partnerstvu s Warner Brosom, album "Eardrum" (2007.) izlazi mu na vlastitoj etiketi Blacksmith i postiže izuzetan uspjeh hvatajući drugo mjesto na Billboardovoj ljestvici 200 albuma. Samo u prvom tjednu prodano je oko 60 000 kopija ovog izdanja čineći ga tako njegovim najprodavanijim albumom koji je ponovno donio fascinantne suradnje među kojima se ističu Madlib, will.i.am, Hi-Tek, Pete Rock i drugi. U 2011. pokrenuo je i vlastitu etiketu Javotti Media na kojoj podupire izdavanje nezavisne glazbe, filmova i knjiga. Posljednji objavljeni album mu je "Radio Silence" iz 2017., no nedavno je potvrdio reunion projekta Black Star s Mos Defom otkrivajući i da je njihov dugoočekivani novi album već snimljen.

Talib Kweli – „Never Been In Love ft. Just Blaze“

ULAZNICE
Ulaznice u pretprodaji 20€, na dan koncerta 25€.

Pretprodajna mjesta:
• Dirty Old Shop (Tratinska 34)
• Vintage Industrial / GRIF (Savska 160)
• Entrio.hr

* Svi koji nisu vratili ulaznice za otkazani koncert koji je trebao biti 09.02.2020. (a ima vas nekoliko) ulaznice vam vrijede i za ovaj koncert.
---------------------------
D♡Z & VIB

Podijeli događaj: