Entrio

SUUNS na Impulse festivalu

SUUNS na Impulse festivalu

Omladinski kulturni centar Palach, Rijeka

Naziv Cijena Količina
SUUNS PRETPRODAJA
65.00 kn
Osnovica
Popust
Ukupno:
0.00 kn
Osnovica
Popust
Ukupno:
0.00 kn

Načini kupnje:

O događaju

Impulse festival u suradnji s Rock Svirke predstavlja:
SUUNS (Kanada)
četvrtak, 4.4. @OKC Palach
ulaznice:
pretprodaja 65,00kn
na dan koncerta 85,00kn
prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Croatia Records, Entrio

SUUNS (Kanada)
http://www.suuns.net/
https://www.facebook.com/suunsband/

Kanadska indie četvorka poznata je po vješto orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu. Montrealska krautrock, art punk, neo-psihodelija SUUNS adut je izdavačke kuće Secretly Canadian, a zajedno od 2007. kreiraju uzbudljiv glazbeni kaos koji je vraški precizno strukturiran i već poslovično hvaljen spektrom relevantne kritike.

● ● ● ● ● ● ● ●

“U vrtlogu mračnog electra i disonantnog art/indie rocka Suuns utjelovljuju minimalizam u širom otvorenom i istovremeno paranoičnom zvuku.” (AllMusic, 2018.)

"...bend koji zvuči kao poster pokreta Bauhaus; precizno i zaigrano totalitaristički, raznobojno i frustrirano." - NME o albumu "Felt"

Zamjetan utjecaj elektronike, s kojim nastavljaju stvarati kada se uz producenta Johna Congletona vraćaju u studio, može se čuti i na posljednjem hvaljenom izdanju, izdanom prošle godine. Pitchfork zavodljivo ističe četvrto studijsko izdanje “Felt” kao album koji konačno popušta silama koje čekaju oslobođenje još od “Zeroes QC”. Album donosi "presjek eksperimentalne gitare i synthom inspiriranih stilova koji prolazi kroz prepoznatljivu prizmu Suunsa: soft-fokus, gusto nabrana zvučna abrazija, oslobođena svestranošću nagrađivanog producenta", koji uz njih surađuje i sa St. Vincent.

"2020" - https://youtu.be/oQgicu6G6n8
"Instrument" - https://youtu.be/2O3js-OVgVM
"Paralyzer" - https://youtu.be/CBbLPGVIQ-o

Suuns oduvijek s lakoćom spajaju programiranje i igru – nikada kao puki “fuzionisti”, stoga je besciljno pokušati dekodirati njihov sonični potpis kao “dance music that rocks” ili obratno.

Europska turneja s kojom promoviraju recentni “Felt” premijerno ih dovodi u Rijeku, na koncert otvorenja šestog Impulse Festivala u OKC-u Palach.“Montrealska četvorka Suuns poznata je po precizno orkestriranom, tinjajućem glazbenom klimaksu. Posljednje izdanje gotičke avant-rock četvorke uprizoruje konačno popuštanje silama koje mole za oslobođenjem još od albuma prvijenca.” – Pitchfork, 2018.