Šumski i Flip Flop Fatality na Impulse festivalu

Šumski i Flip Flop Fatality na Impulse festivalu

The Beertija - Rijeka, Rijeka

O događaju

Impulse festival vam predstavlja:
ŠUMSKI (Zagreb)
Flip Flop Fatality (Rijeka)
četvrtak, 11.4.2019. @Beertija
cijena ulaznica:30,00kn pretprodaja/45,00kn na dan koncerta
napomena: broj ulaznica ograničena na 100 komada

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“, prošlogodišnji – „Ostrvo ledenog kita“, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Novi uzlet benda obilježile su svirke prošlog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije novog albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

„Najozbiljniji kandidat za album godine, ne samo u svojoj klasi, nego u generalnom plasmanu. Proteklih mjeseci baš nitko do domaćih autora nije izbacio jači album.“
Ilko Čulić (Express) 21.9.2018.

FLIP FLOP FATALITY
Vedran Medanić na bass gitari, Lena Crnković na bubnjevima i Hrvoje Karabaić na klavijaturama i vokalu započinju početkom 2014. godine rad na svom muzičkom projektu nazvanom Flip Flop Fatality.Tokom godine dana rada pronalaze svoj vlastiti izraz u kojem iskusno glazbeno uho osim math rocka, psy rocka te noisea može čuti i lijepe ambijentalne dijelove koji fino zaoukružuju ovu neobičnu, ali slušljivu priču.Tako FFF kroz svoju glazbenu mantru spajanjem agresivnog i opuštajućeg, publici garantiraju zanimljivo i psihotično muzičko putovanje.
U 2017. godine izlazi "EP" u digitalnom izdanju, a 2018. godine izlazi i prvi LP "The Playground Lives On"U 2018. godini nižu se koncerti po Sloveniji, a u maju band je pozvan od strane Liveurope organizacije da sudjeluje na velikom festivalu u Warsawi, blizu legendarnog kluba Stodola.