Studentica

Studentica

location-iconKino Veli Lošinj, Veli Lošinj

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Studentica, 20.07.2023. u Kino Veli Lošinj, Veli Lošinj

Tko je STUDENTICA? “Student/ica” je:
a) prema lat. studens, genitiv studentis: koji/a se trudi i uči,
b) osoba koja je upisala studij na visokoškolskoj instituciji gdje se grčevito trudi čim dulje i ostati upisana radi studentskih prava, menze i obljetničke brucošijade svakog listopada u tekućoj godini,
c) persona čija su prava uslijed COVID-19 pandemije ekspandirala u odnosu na ostatak populacije te koja je u navedenom periodu položila nesumjerljiv broj ispita u odnosu na sve prethodne akademske sezone,
d) ništa ili sve navedeno.

S obzirom na neadekvatnu prolaznost na prethodnom roku, donosimo i elaboraciju rješenja ovog kratkog zadatka – “Studentica” jest kazališna predstava u koprodukciji kazališne družine “Iza zavjese” i umjetničke organizacije “Divan Teatar”. Riječ je o teatarskoj igri u režiji Christiana Jean-Michela Jalžečića koja nastaje kroz strukturirane improvizacije glumaca Lucije Dujmović i Lovre Jurage te kroz pismo i dramaturgiju Doroteje Šušak. Studentica, ujedno i protagonistica predstave, zaljubljena je u grad Zagreb i kolaž urbanosti te transgeneracijskih ideala koje isti nudi ili bi barem trebao nuditi. No, nešto nedostaje. Nedostaje gora ili bolja polovica, nedostaje partner u zločinu, nedostaje savjetnik u dnevno-egzistencijalnim krizama i suputnik u noćnim taksijima Zagreba. I neće se zaustaviti dok ga ne pronađe; negdje između dnevnog skrolanja Tik-Tok sučeljem, folk sounda u kafićima na špici, prebukiranog hodnika na Filozofskom i mirisa kiselog vina pri adventskim štandovima. Pridružite joj se u potrazi!

Predstava „STUDENTICA“ namijenjena je studentima koji već znaju kako je biti student i što to sa sobom sve donosi. Studentica je predstava koja će i starijim srednjoškolcima na iznimno duhovit način prikazati studentski život s kojim se tek trebaju sresti i proživjeti ga.
Osim navedenih skupina, predstava „Studentica“ obiluje scenama u kojima će se pronaći i starije generacije i prisjetiti se kako je nekada izgledao njihov studentski život. Kroz ovu duodramu, britkog humora koji pleše na rubu sa crnim, svatko će pronaći dobro poznatu situaciju ili osobu iz stvarnog života.

Podijeli događaj: