SOUNDED BODIES FESTIVAL: Silvija Dogan - TijeloGlas, radionica

SOUNDED BODIES FESTIVAL: Silvija Dogan - TijeloGlas, radionica

location-iconZagrebački Plesni Centar, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za SOUNDED BODIES FESTIVAL: Silvija Dogan - TijeloGlas, radionica, 31.10.2021. u Zagrebački Plesni Centar, Zagreb

Sounded Bodies, festival izvedbenih umjetnosti, u organizaciji udruge Domino, ove će se godine održati od 29. do 31. 10. u prostorima Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10). Program festivala fokusiran je na proučavanje povezanosti raznih izvedbenih formi te okuplja umjetnike koji teme proučavaju na inovativan, kreativan i slojevit način. Na ovogodišnjem izdanju bit će predstavljeni radovi hrvatskih umjetnika koji istražuju mogućnosti koreografije i izvedbenih formi u odnosu zvuka (glasa) i pokreta (tijela).

Silvija Dogan - TijeloGlas, radionica

 *Vrijeme: 31.10., 10-18h
Lokacija: Siva dvorana, Zagrebački plesni centar

Radionica će se posvetiti oslobađanju glasa i spajanju glasa i tijela kroz slušanje i usmjeravanje pažnje na unutrašnje procese, kretanje fizičkog i emotivnog tijela i praćenje impulsa. Glas je živ, otkriva našu snagu i krhkost, naizgled se manifestira u prostorima izvan nas, a čitavo bogatstvo stvaranja i korištenja glasa ovisi o protoku našeg unutarnjeg svemira. Cilj je probuditi čitav tjelesni, vokalni i emocionalni aparat te kroz vježbe disanja, dubokog opuštanja, dodira i slušanja doprijeti do vlastitih ritmova i melodija koje organski nosimo u sebi.

U nekim dijelovima svijeta ljudi još uvijek pjevaju zbog radosti pjevanja, plešu zbog radosti plesanja, a da ne izvode tjelesne ni glasovne vježbe, dok njihovi mišići i glasnice nepogrešivo čine sve što se od njih očekuje. Civilizirana, korektna i izglađena uporaba glasovnog i tjelesnog aparata dio su stečenih društvenih navika i smetnji koje sakate prirodne impulse, ograničavaju aktivnost, otupljuju izraz i uklanjaju osebujnost.Prvi dio radionice posvetit će se zagrijavanju tijela i glasa kroz vježbe disanja i buđenja fizičkog i energetskog tijela. Posvetit ćemo svijest kroz dah i pažnju u kosti, tkiva i tekućine koji nose golem potencijal za rezonancu. Kroz različite vrste masaža i fizičkog kontakta promatrat ćemo strujanje emocija i oslobađanje glasova, individulano i u parovima.

Drugi dio radionice bazirat će se na produbljivanju jutarnjih vježbi kroz utjecaj fizičkog kontakta na oslobađanje glasova i protok emocija. Istraživat ćemo povezanost glasa i tijela zahvaljujući improvizacijskim zadacima. U radnom odnosu s partnerima učit ćemo o podršci fizičkog kontakta, slušanja, svjedočenja i snazi glasa koja može dotaknuti našu okolinu i grupu.

 Silvija Dogan izvedbena je umjetnica u polju pokreta, glasa, performansa te vizualne umjetnosti i fotografije. Svoje profesionalno obrazovanje stječe diljem Europe, sudjelujući na mnogim međunarodnim programima i radionicama. Iskustvo u radu s glasom stekla je u radu s Irenom Tomažin, Ang Gey Pin, Anne-Marie Blink, Jorge Parenteom, Alessiom Castellaccijem, Angelom Rawlings, Jule Flierl i ostalima. Svoj prvi autorski rad iznosi kroz tijelo i glas s Majom Rivić u performansu Valna blizina.

 

Podijeli događaj: