SOUNDED BODIES FESTIVAL: Lada Bonacci - Zadnja prije nego odem

SOUNDED BODIES FESTIVAL: Lada Bonacci - Zadnja prije nego odem

location-iconZagrebački Plesni Centar, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za SOUNDED BODIES FESTIVAL: Lada Bonacci - Zadnja prije nego odem , 29.10.2021. u Zagrebački Plesni Centar, Zagreb

Sounded Bodies, festival izvedbenih umjetnosti, u organizaciji udruge Domino, ove će se godine održati od 29. do 31. 10. u prostorima Zagrebačkog plesnog centra (Ilica 10). Program festivala fokusiran je na proučavanje povezanosti raznih izvedbenih formi te okuplja umjetnike koji teme proučavaju na inovativan, kreativan i slojevit način. Na ovogodišnjem izdanju bit će predstavljeni radovi hrvatskih umjetnika koji istražuju mogućnosti koreografije i izvedbenih formi u odnosu zvuka (glasa) i pokreta (tijela).

„ZADNJA PRIJE NEGO ODEM“, autorska predstava Lade Bonacci
Petak, 29.10. 20h

ZADNJA PRIJE NEGO ODEM“ autorski je projekt u kojem Lada Bonacci, u dvostrukoj ulozi autorice i izvođačice, istražuje vlastito dugogodišnje bivanje (i ne bivanje) na sceni, postavljajući sebi i gledateljima pitanja o motivaciji, ustrajnosti, smislu i besmislu, prolazeći kroz niz izvedbenih situacija koje kreira sama za sebe i za nas koje joj svjedočimo, koristeći kao fiksna mjesta izvedbe jednu knjigu koja joj je draga, jednu country pjesmu koju voli i niz trivijalnih predmeta iz kućanstva. 

U solo izvedbi koja balansira na granici fizičkog teatra, komedije, performansa, klaunerije, dramskog izričaja i stand-upa, pratimo izvođačicu/autoricu koja pred nama istražuje osobne nemoći, strahove i suočava se s njima, one intimne zakutke duše za koje nemamo svjedoke već smo s njima sami, jesmo i bivamo. Prolazeći kroz loopove svoje izvedbe, ona otvara afektivni prostor za sebe i publiku, iznenađujući nas duhovitim prijelazima u neočekivano, gradeći predstavu o neuklapanju, o iznevjerenim snovima, ali i o neodustajanju, istovremeno o strahu i o tome kako prebiti strah, suočiti se s njime oči u oči, kao i izvođačica sa svojom publikom – direktno i neposredno.

U predstavi „ZADNJA PRIJE NEGO ODEM“ autorica razotkriva svoju ranjivost i pretvara je u izvedbenu snagu, univerzalno ljudsku, u kojoj se svatko u publici lako može prepoznati.

Autorica i izvođačica: Lada Bonacci
Podrška na projektu: Silvia Marchig
Video, fotografija, vizuali: Tara Ivanišević
Kostim: Tea Kantoci
Svjetlo:  Duško Richtermorc
U predstavi se koristi tekst „Molekuli“ Ivana Tokina („Čestitka“ i „Super“).
Zahvale: Zagrebački plesni centar i Krešimira Rendulić


Podijeli događaj: