Entrio

Simone Caporale Masterclass

Simone Caporale Masterclass

CineStar Branimir Centar Zagreb, Zagreb

O događaju

S velikim uzbuđenjem najavljujemo prvi Cocktail Masterclass Zagreb pod vodstvom jednog od najpoznatijih svjetskih barmena, Simonea Caporalea!

Tijekom programa u trajanju od 4 sata polaznici će steći znanje o novim tehnikama i materijalima, sastojcima, prezentaciji, izbjegavanju stereotipa, kreativnosti i timskom radu.

/


Simone Caporale je međunarodno priznati barmen s prepoznatljivim osobnim stilom. Tijekom pet godina karijere u londonskom Artesianu, zajedno s kolegom i mentorom Alexom Kratenom, zaslužan je za redefiniranje iskustva hotela s 5 zvjezdica primjenjujući senziblitet 21. stoljeća.

Svoju karijeru Simone je pokrenuo poprilično skromno, u malom kafiću u srcu Comoa u Italiji, nakon čega je putovao diljem Europe i Amerike kako bi dodatno izučio te usavršio svoje znanje na različitim pozicijama establišmenta. Simone je 2009. godine stigao u London te se pridružio baru Roast u Borough Marketu prije nego li se 2010. preselio u Artesian.

Tu je Simone pod mentorstvom Alexa Kratene, oblikovao te usavršio svoj osobni izričaj pridavajući pozornost detaljima, zaigranom predstavljanju te kvaliteti usluge.

Tijekom svog vremena u Artesianu, Simone i njegov tim osvojili su niz brojnih nagrada i međunarodnih priznanja. U listopadu 2015. Artesian je već četvrtu godinu zaredom priznat kao broj 1 na World’s 50 Best Bar Awards u organizaciji Drinks Internationala. Pored toga, Artesian je osvojio sedam nagrada na prestižnim Tales of the Cocktail Spirited Awards koje se održavaju jednom godišnje u New Orleansu, SAD, uključujući Best International Cocktail Bar (2015.), World's Best Bar (2014), World's Best Bar Team (2014), World's Best Hotel Bar (2012. i 2014.) i World’s Best Cocktail Menu (2011.)

U studenom 2015. Simone je zajedno s Alexom Kratenom napustio svoj položaj u Artesianu bi ostvarili novi zajednički pothvat. S ciljem reinterpretacije uloge pića i barova, par je pokrenuto kolaborativni kolektiv s kolegama koji nastoje pomaknuti granice unutar svoje industrije s ciljem edukacije te stvaranja šire zajednice ljubitelja pića.

/


Organizatori:

Zagreb Cocktail Story
Bitter and Sweet


Sponzori:

The Macallan Highland Single Malt Scotch Whiskey
The Botanist Gin
Woodford Reserve
Drapo Vermouth
Dežman Mini Bar
The Loop Hotel Zagreb