S.A.R.S. live @ discotheque Magnus (Pazin)

S.A.R.S. live @ discotheque Magnus (Pazin)

Discotheque Magnus - Pazin, Pazin

O događaju


Discotheque Magnus ponosno predstavlja veliki koncert jednog od najtraženijeg autorskog benda na području ex-Yu - S.A.R.S.

Subota 30.01.2016.
početak 22h

Ulaznice pretprodaja - 60kn
Online: ENTRIO.HR

Više o grupi S.A.R.S.

Grupu Sveže amputirana ruka Satriania (S.A.R.S.) su u Beogradu, 2006. godine osnovali Dragan Kovačević- Žabac i Aleksandar Luković- Lukac. Naredne godine snimaju pjesmu Buđav lebac, koja gotovo trenutno postaje internet megahit s preko 3,6 miljuna klikova na Youtube-u, a i danas je jedan od traženijih hitova na radio stanicama i u klubovima. Svoj prvi album jednostavnog naziva S.A.R.S. izdaju 2009. godine (PGP – RTS), a osim Buđavog lepca kao hitovi su se pokazale i pjesme Ratujemo ti i ja, Ana, Rakija, kao i Debeli lad, za koje su snimljeni i spotovi.

Svoj drugi album Perspektiva izdaju na prvi dan 2011. godine i nude ga u saradnji s MTV-em kao besplatan download fanovima koji su ga s oduševljenjem dočekali i skinuli preko 70 000 puta. Veliki hitovi s ovog albuma su pjesme To rade i Mir i ljubav, za koje su i snimljeni spotovi, koji imaju značajnu posjećenost na Youtube-u. Album je bio nominiran za MTV Awards – Best Adria Act. Naslovna stvar albuma je bila izostavljena sa free downloada, te se godinu dana mogla čuti samo na koncertima. U siječnju 2012. godine konačno izlazi i studijska verzije pjesme Perspektiva zajedno sa spotom, koji momentalno ruši sve rekorde posjećenosti i nakon manje od pola godine po broju klikova prestiže i legendarni Buđav lebac, a do današnjeg dana prešao je brojku od 5 milijuna.

U ljeto 2012., u suradnji s crnogorskim hip hop duom Who See, objavljen je i prvi spot za tek nadolazeći, treći album, za pjesmu Bojana, koja je nekoliko tjedana zauzimala prvo mjesto na svim regionalnim top listama, a početkom 2013. objavljen je i drugi spot za novi album za pjesmu Mir u svetu koja je 20 dana provela na prvom mjestu regionalnog MTV-a, a već je postala hit i na koncertima.

U proljeće 2013., neposredno prije izlaska novog albuma, grupi S.A.R.S. je u Beogradu, na svečanosti povodom početka rada regionalnog VH1 kanala, dodijeljena godišnja nagrada “MTV Double Platinum Award” za spot Perspektiva, koji je tokom 2012. godine imao preko 800 emitiranja na MTV-u.

23. ozujka 2013. godine službeno izlazi treći album pod nazivom “Kuća časti”. Album je ponovo postavljen na free download na sajtu grupe www.sarsbend.com/download, kao i na regionalnim sajtovima MTV Adrie. Na albumu se pojavljuju četiri suradnje: Alejandro Buendija (Saša Antić – TBF) u pesmi “Malo mi je falilo”, Shamso69 iz Brkova u pesmi “Ti, ti, ti”, Dial-up Lama iz Bolesne štenadi u pesmi “Mir u svetu” i već spomenuti crnogorski duo Who See u pjesmi “Bojana”.

Četvrti album je izašao u u 2014. godine i zove se "Ikone pop kulture". Album je naišao na više nego pozitivnu kritiku kod publike, o čemu govori i veliki broj zakazanih nastupa do kraja godine u okviru promocije istog.

Grupa S.A.R.S. je do danas uz četri albuma izdala i 13 spotova, od kojih je sedam skupilo preko milijun klikova na Youtube-u.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspio da održi preko 350 koncerata po zemlji i regiji i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova na prostoru ex-YU.

http://sarsbend.com/
https://www.facebook.com/sarsbend