Sara Renar / Klinika Denisa Kataneca / Freaktion @ Rojc Pula

Sara Renar / Klinika Denisa Kataneca / Freaktion @ Rojc Pula

Društveni centar Rojc, Pula

O događaju

Ljeto u Dnevnom / Koncerti u dvorištu Rojca

Petak, 21.08.2020. godine u 19.30 sati

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Sviraju:

Sara Renar

Klinika Denisa Kataneca

Freaktion

_______________________________________________________________________________________

Sara Renar nagrađivana je zagrebačka kantautorica i pripada skupini najpriznatijih glazbenih imena nove generacije u regiji.

Iza sebe ima četiri diskografska izdanja. Album "Djeca" je 2014. godine nominiran za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. za EP "Jesen" Sara nominirana u dvije kategorije (najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji alternativni album), a Porin je osvojila u kategoriji vokalne izvedbe. "Tišina" iz 2016. je za istu nagradu nominirana za album godine i najbolji alternativni album, a isti album je zaslužio nominaciju za IMPALA europski album godine. Posljednji live album "Gdje povlačiš crtu" odjeknuo je u svim medijima, a prema svim kritikama je revolucionarni ¡svjetski materijal koji zaslužuje posebnu pažnju. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su Saru stavili u sam vrh nove muzičke scene u regiji.

U posljednje tri godine Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine Montažstroj i umjetničkog kolektiva SKROZ , česta je suradnica književnih manifestacija "Goranovo proljeće", "Tko Čita?", "Sjećanje na Tina" i "Doručak kod Krleže", surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insólate, Hibrid), književnicima i pjesnicima (Barbara Delać, Marija Dejanović) te radi glazbu za multimedijske projekte (“Radio Nostalgia from Mars” gaming OST). Dobitnica je raznih europskih priznanja i stipendija, uključujući projekt Europske Unije za potporu mladih glazbenika "European Music Incubator", europsku potporu za mobilnost umjetnika i-Portunus te OneBeat Balkan umjetničku rezidenciju.

Zadnji singl iz 2020. “Šuti i pjevaj” izazvao je poprilične medijske kontroverze, a glazbeni kritičar liko Čulić je pjesmu nazvao “najboljim ostvarenjem njene dosadašnje karijere”. Renar trenutno radi na novom studijskom albumu čiji se izlazak očekuje krajem 2020.

Sara Renar - Čuvaj svoje pjesme

Klinika Denisa Kataneca najnoviji projekt kantautora Denisa Kataneca dolazi nam iz Zagreba. Svojim je pjesmanma,emocionalno nabijenim, intimnim i introspektivnim ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10 i više godina

Klinika Denisa Kataneca krenula je s radom prije dvije godine, a Denisovi tekstovi oplemenjeni su glazbom njegovih prijatelja i kolega. Sinergija nastala u Klinici dodala je dodatnu dimenziju njegovoj glazbi i pokrenula nezaustavljivu lavinu izvrsnog glazbenog materijala. Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog folka, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe.

Prvijenac Klinike DK bila je “Nikta Zorja” - izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba. “Niktu Zorju” regionalni kritičari su dočekali s mnogim pohvalama, zbog čega se 2016. našla na većini godišnjih alternativnih ljestvica na visokim pozicijama.

Nakon stanke od godinu dana, početkom 2019., izašao je EP “Rode” i odmah po izlasku prepoznat je od strane kritičara kao izvrstan skup pjesama, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET. Nakon izvrsnog starta 2019. uslijedio je koncert u velikom pogonu Tvornice Kulture, koji je na oduševljenje mnogobrojne publike i kritičara predstavio novu koncertnu bombu koja ruši sve pred sobom eksplozijom emocija svih boja.

U svibnju 2020. Klinika objavljuje prvi punokrvni LP “Jada Jada” koji unisono, od strane kritičara iz cijele regije, biva unaprijed proglašen za jedan od najboljih albuma godine.

Vrtoglavi uspon Klinike bio je pitanje vremena, a jedino što ju može zaustaviti je nešto nepredvidivo, nešto poput pandemije.

Trenutnu postavu Klinike čine Karlo Cmrk (Bas), Brane Norac (Električna Gitara), Vinko Vujec (Bubnjevi) i (naravno) Denis Katanec (Akustična gitara).

Klinika Denisa Kataneca - Zvijezde

Freaktion, alternativni rock band školaraca iz Pule, sviraju godinu dana, a sadašnja postava broji četiri člana: Gabriel Radović na gitari, Vasja Šumonja na bas gitari, Toni Drandić na bubnjevima i Maja Šebelić na vokalu. Kažu da su im uzori Muse, Radiohead, RHCP, Pink Floyd i Arctic Monkeys.

Cjelovečernji program možete pratiti na live streamingu na Radio Rojcu

www.radio.rojc.eu /89,7 FM

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Satnica:

19.30 ULAZ

20.30 FREAKTION

21.30 SARA RENAR

22.30 KLINIKA DENISA KATANECA

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Ulaz 40 kuna

Zbog protuepidemijskih mjera broj posjetitelja je ograničen.

Ulaznice možete osigurati od utorka, 18.08., isključivo preko Entrio platforme.

Program Ljeto u Dnevnom /Koncerti u dvorištu Rojca realiziran je sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

 

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 70%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja