Ryo Kawasaki live

Ryo Kawasaki live

The Garden Brewery, Zagreb

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Ryo Kawasaki live , 15.12.2018. u The Garden Brewery, Zagreb

Britanska producentska kuća NuNorthern Soul Records premijerno dovodi u Zagreb sjajnog
japanskog gitarista i kompozitora Rya Kawasakija, koji dolazi s bendom u zagrebačku The Garden Brewery, u subotu, 15. prosinca.

Jedan od pionira jazz fusion žanra, Ryo Kawasaki je zaslužan za njegov razvoj sve od 60-ih godina. Surađivao je i turirao s nekim od jazz legeni Japana i SAD-a, napisao je i objavio više od 300 pjesama za svoje albume, filmove, jazz balet ili za druge umjetnike, a sve to u više od 50 godina profesionalne karijere.

U The Garden Brewery mu se pridružuje Phat Phil Cooper, glazbeni kolekcionar koji više od 2 desetljeća karijere svakako slovi za autoritet u DJ-ingu. Vlasnik NuNorthern Soul Records koja slovi za soul, jazz, hip-hop, disco i funk, u The Garden Brewery predstavlja najbolju selekciju. Tu su i Nick & Pepi, Adriatic Coasting dvojac koji je pokrenuo istoimenu radijsku emisiju i klupsku večer koja promovira “feel good” glazbu, a začetnici su i agencije koja promovira lokalne i međunarodne talente. 

---

Od života u Japanu, u Tokyju, gdje je počeo kao profesionalni jazz glazbenik, radio s nautjecajnijim suvremenicima, te je sa samo 24 godine proglašen jednim od najboljim jazz gitaristom, Ryo je ubrzo debitirao na američkoj jazz sceni gdje je razvijao svoj fusion jazz rock zvuk, a nerijetko su hip-hop i elektronička glazba sadržavali njegove samplove. Bio je zaslužan i za kreiranje gitarskog sintisajzera, eksperimentirao je s house i plesnim glazbom uz MIDI sekvencer za kojeg je programirao te je tako utjecao na klupsku scenu New Yorka, nastupao je s brojnim bendovima, osnovao svoj label Satellites Records, pisao glazbu za balet i operu u Estoniji, te se naposlijetku vratio jazz korijenima. 2016. godine počinje nova etapa - Ryo Kawasaki i Level 8 band kojeg čine jedan od najboljih estonijskih basista Kaarel Liiv, klavijaturist Raun Juurikas i bubnjar Eno Kollom.

Na rasporedu je još jedna večer sjajne glazbe na jedinstvenoj lokaciji craft pivovare gdje pivo možete probati odmah s izvora.

Ulaz je 50kn do 3. prosinca, zatim 70 kn, a na ulazu će cijena iznositi 100kn. Ulaznice su dostupne na Entrio.hr.  

Facebook event