Roza - beogradski tropski kraut liftwave trio u Močvari

Roza - beogradski tropski kraut liftwave trio u Močvari

Klub Močvara, Zagreb

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Roza - beogradski tropski kraut liftwave trio u Močvari, 10.07.2021. u Klub Močvara, Zagreb

ROZA (Srbija)
Subota 10.7., 20:00, upad: 35 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets

Zbog epidemioloških mjera vodimo pisanu evidenciju posjetitelja pa vas molimo da dođete prije početka koncerta kako bi izbjegli gužvu na ulazu i kako ne bi zakasnili na početak koncerta.
Močvarna terasa otvorena je svakim danom od 17 do 24 h.

▬▬▬
Roza, beogradski tropski kraut liftwave, troglavi čudovišni bingo bend kojeg čine članovi VVhile i Mnjenje, prvi puta u ovoj formaciji dolaze u Zagreb.

Roza se kreće kroz jalova polja afrobeata, jazza, post-punka, tropicalie, krautroka, bossanove i syth popa, kroz polja koja su hiljadu puta pregažena. Zapanjeni onime što su vidjeli, stvorili su sopstvenu viziju postapokaliptične nastambe u kojoj se smjestio novi oblik života, onakav njima blizak.

Rozu su 2019. oformili članovi koji su prošli kroz razne beogradske punk/indie/improv bendove — Unison, Jaibo!, Belgrade Noise, VVhile i Mnjenje — od kojih su posljednja dva tokom svog zadnjeg gostovanja u Zagrebu 2017. napunuli Močvaru. Doduše, Roza kroči putem koji se razlikuje od onog svojih prethodnika, koristeći filmične soundscapove, melodične pasaže klavijatura, preplet repetativnih krautrok gitara i bass linija, metronomski precizno bubnjanje popraćene loopovima i semplovima.

Roza su:
Dušan Damjanović - Banj
Nebojša Kuzmanović - gitare, klavijature
Stevan Ćirović - bass, klavijature, field recordings