ROCK EL CLASSICO ZAGREB – DR. NELE KARAJLIĆ / STEFAN MILENKOVIĆ

[OTKAZANO] ROCK EL CLASSICO ZAGREB – DR. NELE KARAJLIĆ / STEFAN MILENKOVIĆ

location-iconHala park, Zagreb

DOGAĐAJ JE OTKAZAN.

Povrat novca za ulaznice kupljene karticom bit će automatski izvršen najkasnije u roku od mjesec dana od planiranog početka događaja.
Za ulaznice plaćene bankovnom transakcijom ili gotovinom na Entrio prodajnom mjestu potrebno je poslati zahtjev za povrat putem stranice www.entrio.hr/refund, najkasnije u roku od mjesec dana nakon planiranog početka događaja.
Povrat novca za ulaznice kupljene na prodajnom mjestu nije moguće ostvariti na prodajnom mjestu!

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za ROCK EL CLASSICO ZAGREB – DR. NELE KARAJLIĆ / STEFAN MILENKOVIĆ, 20.01.2024. u Hala park, Zagreb

ROCK EL CLASICO
STEFAN MILENKOVIĆ & DR NELE KARAJLIĆ

Rock el Classico je multimedijalni spektakl dvojice eminentnih umjetnika s velikim međunarodnim iskustvom, dr. Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića. To je novi koncept spajanja rock muzike s klasičnim djelima na do sada neviđen način. Iskustvo klasike i rocka bilo je svedeno ili na izvođenje klasičnih djela od strane rock grupa ili su klasični sastavi svirali rock standarde. Ovoga puta, Karajlić i Milenković spajaju žanrove unutar jedne kompozicije tako da se ne vidi veza između njih. U tom uzbudljivom projektu, u kome učestvuje bazičan rock sastav (bubanj, bas gitara, gitara i klavijature) s jedne strane i gudački oktet s druge strane, autori “sukobljavaju” rock pjesme s određenim djelima iz glazbene povijesti u skladnu cjelinu u kojoj slušatelj gubi orijentaciju što je rock, a što klasika. Njihovom muziciranju pridružuju se djela Pachelbela, Beethovena, Čajkovskog, Mozarta, Šostakoviča, Vivaldija, Rimskog Korsakova... Ovaj projekt u potpunosti otvara jedan potpuno novi pristup modernoj glazbi.  

Publika ima priliku prisustvovati neviđenom glazbeno-scenskom i umjetničkom spektaklu, jer do sada nitko na ovaj način nije spojio Rock & Roll i klasičnu glazbu. Na pozornici će se naći rock bend i gudači pod rukovodstvom jednog od najboljih violinista svijeta Stefana Milenkovića i jednog od najpoznatijih rockera s ovih prostora Neleta Karajlića. Na maestralan način su povezane popularne rock pjesme i poznate klasične kompozicije tako da se spoj ne čuje, a rezultat su jedinstvena muzička djela koja pokazuju da je moguće spojiti naizgled nespojivo.

„Uživam u eksperimentima. Spojevima nespojivog. Cijeli moj život bio je eksperiment. I Zabranjeno pušenje, i Top lista nadrealista, i No smoking orchestra. Zašto ne sa Stefanom? Znam ga iz onoga vremena kada je violina bila veća od njega. I tad je bio majstor! Osjećam da smo na početku velike avanture.“
Dr. Nele Karajlić

“Izazov mi je uvek bio vodilja u karijeri i težim stvarima koje me stimulišu, koje mi omogućavaju da rastem i da se razvijam kao osoba i kao umetnik. Neletova karijera i pristup ne samo muzici već i kreativnom procesu generalno: način razmišljanja o sceni, energiji i dramaturgiji me je uvek inspirisao. U našim dosadašnjim kreativnim ukrštanjima smo već razvili mnoge ideje koje me oduševljavaju potencijalom. Siguran sam da će publika otići sa našeg koncerta sa jakim utiskom da su prisustvovali nečemu što je jedinstveno i nezaboravno i da će direktno osetiti naš iskren entuzijazam i energiju u ovom projektu. Jedva čekam!”
Stefan Milenković

Podijeli događaj: