Rhapsody of Fire u Šibeniku

Rhapsody of Fire u Šibeniku

klub Azimut, Šibenik

O događaju

Legendarni talijanski power metal sastav Rhapsody of Fire svoj premijerni nastup u Šibeniku održat će 10. ožujka, 2020. godine u klubu Azimut.

Šibenski nastup dio je velike europske turneje u sklopu koje će Rhapsody of Fire nastupati u brojnim mjestima gdje do sada nisu nastupali, a svirka u Šibeniku će, uz onu u Zagrebu, biti jedina u Hrvatskoj.

Osim što će ovo biti prvi nastup benda u Dalmaciji, fanove će obradovati i podatak da RoF 2020. godine obilježavaju 20 godina od objavljivanja kultnog albuma Dawn of Victory, te s pravom možemo očekivati izvrsnu set listu i power metal svirku godine. Rhapsody of Fire osnovan je davne 1993. godine u Trstu pod imenom Thundercross. Naziv potom mijenjaju u Rhapsody, da bi uslijed autorskih prava 2006. bili primorani na još jednu promjenu imena, točnije u ovu današnju.

Bend je do sada ukupno izdao 12 albuma od kojih je posljednji The Eight Mountain objavljen ove godine za AFM Records. Iza njih su brojni hitovi, rasprodani koncerti i armija fanova kojih u nemalom broju ima i na našim prostorima. Aktualnu postavu benda čine pjevač Giacomo Voli, gitarista Roberto De Micheli, klavijaturista Alex Staropoli, basista Alessandro Sala i bubnjar Manu Lotter.

Koncert se realizira kroz šibensku PARK organizaciju, dugogodišnjeg aktera na lokalnoj kulturnoj sceni, koja je tijekom desetljeća aktivnog rada u Šibeniku ugostila preko 130 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta.

Cijena ulaznice za koncert Rhapsody of Fire u Šibeniku iznosi 70 kuna u pretprodaji, te 90 na ulazu, a količine su ograničene zbog kapaciteta kluba Azimut.

RHAPSODY OF FIRE:

http://www.rhapsodyoffire.com

https://www.facebook.com/rhapsodyoffire/

https://www.instagram.com/rhapsodyoffireofficial/