Revirgin, The Hahas & the Blablas, Vostok u Močvari

Revirgin, The Hahas & the Blablas, Vostok u Močvari

location-iconKlub Močvara, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Revirgin, The Hahas & the Blablas, Vostok u Močvari, 15.01.2022. u Klub Močvara, Zagreb

Vesela kornjača predstavlja:
REVIRGIN (Čakovec)
THE HAHAS & THE BLABLAS (Zagreb)
VOSTOK (Zagreb)

Subota 15.1., vrata 19 h, koncert 20 h
Upad: 25 kn

Za ulaz u klub potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu s QR kodom kao i osobnu iskaznicu.

▬▬▬
Za novo ljeto, Vesela kornjača donosi temeljito probranu alternativu!

U subotu 15.1. možete očekivati:

REVIRGIN (Čakovec, new wave/alter rock)
revirgin.bandcamp.com

Revirgin je od 2014. do 2020. djelovao kao solo projekt te iza sebe ima 4 self-released albuma, nekoliko izložba ilustracija te gostovanja na umjetničkim festivalima. Posljednji solo album “The Round in a Large Room” (objavljen ove godine) multimedijalni je projekt koji spaja kratke priče, ilustracije i glazbu koja služi kao soundtrack. U trenutnom obliku, kao glazbeni dvojac, Karlo i Paula pod Revirginovim imenom djeluju od 2020. a ove zime promoviraju svoj prvi zajednički album “Simulations” koji izlazi početkom 2022. godine. Inspiraciju za glazbu crpe iz različitih žanrova od kojih su neki: New Wave, Goth, Post-punk, Synth-punk, Funk, Ex-Yu i drugi. Također je važno spomenuti da su se sa svojim kratkim filmom “Ne u ovo doba godine” plasirali među 30 najboljih filmova na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva 2020. godine. Spot za prvi singl "Coldest City", ujedno i najavni singl za nadolazeći album, izašao je u listopadu

▬▬▬
THE HAHAS & THE BLABLAS (Zagreb, lo-fi punk/devocore)

THATB novi su bend na zagrebačkoj sceni koji utjecaje nalazi u američkoj new wave, punk i pop sceni 70-ih i 80-ih godina te revivalom koji je krenuo oko 2013. na zapadnoj obali kroz žanrove kao što su egg punk ili devocore. Prisutna je lo-fi estetika, pjesme su kratke, umjerenog do brzog tempa te šaljivog karaktera. Bend radi na prvom albumu koji bi trebao ugledati svjetlo dana sredinom 2022. godine. Ovo će im biti prvi nastup uživo.

▬▬▬
VOSTOK (Zagreb, alternativni rock)
vostok1961.bandcamp.com/releases

Mladi bend iz Zagreba, zanimljivog imena Vostok, koje su si nadjenuli po svemirskom programu koji je odveo prvog čovjeka u svemir i nazad, izbacio je jednako zanimljiv debitantski album. Album nazvan 1961. po godini odlaska letjelice u svemir, donosi mješavinu raznih glazbenih smjerova, a doza psihodeličnog rocka, novovalnih melodija i eksperimentalnih dijelova daje balansirani miks. Za tekstove svih pjesama na albumu zaslužan je vokalist i gitarist Egon Rešetar, a glazbu su radili svi članovi benda zajedno. Album 1961. i stvari koje su se našle na njemu imaju konceptualnu ideju, prate liniju kojom su htjeli uokviriti čitav album. Autor tekstova Egon Rešetar rekao je o inspiraciji za album i ovo: "Inspiracija dolazi od interakcije s ljudima, uglavnom između samih članova benda. Praktički, to znači da moraš uvijek biti spreman prihvatiti neku drugačiju ideju i koncept te probati inkorporirati to u neku svoju percepciju. Tek kad se izbaciš iz nekog zamišljenog i samo sebi poznatog koncepta, uđeš u taj novi princip razmišljanja u kojem se rađaju dobre ideje."

Podijeli događaj: