RESET presents DJ KIKI

RESET presents DJ KIKI

location-iconKlub kulture, Križevci

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za RESET presents DJ KIKI, 29.03.2024. - 30.03.2024. u Klub kulture, Križevci

RESET presents DJ KIKI | DJ slušaona | petak, 29. 3. 2024. | 22:00 h | Klub kulture | Ulaz: 5/7 €

29. 3. ugošćujemo legendu hrvatske elektronske scene, tvorca programa LOOPS i naveliko najpoznatijeg hrvatskog programa "STEREO STUDIO" - DJ KIKIJA!

Uz Kikija sviraju i naše domaće snage: Ivan Šimonek i Robert Radamant.

ULAZ: 5 € u pretprodaji, 7 € na ulazu

Pretprodaja:

- Mail Boxes Etc.
- Art Rock Caffe Križevci
- Entrio.hr

 Vidimo se! 


▬▬▬


DJ Kiki (Kristijan Nardić) rođen je 1971., a započeo je svoju karijeru radeći na Radiju 101 gdje je postao najmlađi glazbeni urednik ikada, a svi se još i danas s nostalgijom prisjećamo njegove nadaleko poznate radijske emisije o elektronskoj glazbi DEEP FM.


Danas je Kiki gotovo kultni DJ hrvatske elektronske scene. Od sredine 80-ih već je radio kao DJ u gotovo tada svim najpoznatijim zagrebačkim klubovima: KSET, Gjuro, Lapidarij, Kulušić, Jabuka, Press. 1992. godina je bila presudna godina za Kikija kada se "zarazio" modernom elektronskom glazbom koja je i dan danas njegova najveća ljubav.


Iza DJ pulta Kiki je uvijek bio prepoznatljiv po svom izvornom i originalnom stilu. Također, uvijek je volio isticati i svoje glazbene uzore kao što su Billie Holiday, John Coltrane, Marvin Gaye, Gangs of Four, Bauhaus, The Smiths, New Order, Cabaret Voltairea, Kraftwerk,Richie Hawtin, Jeff Mills i Basic Channel.


Kiki je također godinama bio vrlo aktivan i u promotivnom radu vezanom uz svoje klupske programe kao što je bio legendarni LOOPS i kasnije STEREO STUDIO s Marijanom Felverom i Davorom Frajmanom na kojima su nastupali i neki od istinskih inovatora elektronske glazbe kao što su npr. Derrick May, Jeff Mills, Richie Hawtin, Sven Vaeth, Ian Pooley, DJ Hell, John Aquaviva, Umek i mnogi drugi. Slobodno se može reći da je STEREO STUDIO bez sumnje bio i ostao jedan od najvažnijih klupskih projekata u glazbenoj povijesti hrvatske elektronske scene.

Zahvaljujući upravo njima Zagreb je često imao priliku čuti i vidjeti međunarodno poznate techno DJ-e, kao i inovatore tech house zvuka poput Terryja Francisa i Eddija Richardsa, ali i drum'n'bass imena kao što su E-Z Rollers i LTJ Bukem.


Stereo Studio je sa svojom programskom i multimedijskom originalnošću za sva vremena postavio visoke standarde za sve ostale buduće glazbene projekte donijevši između ostalog na scenu i utjecaje legendarnih klubova poput londonskog Fabrica ili frankfurtskog Cocoona.

Podijeli događaj: