Razvoj IT branše u Hrvatskoj i Okrugli stol

Razvoj IT branše u Hrvatskoj i Okrugli stol

Green Gold Centar - Kongresni centar FORUM, Zagreb

O događaju

Pozivamo Vas na prvo predavanje Udruge MBA Croatia u ovoj godini.
Predavanje se održava u Kongresnom centru FORUM Zagreb, Radnička cesta 50,
(Green Gold centar, 1 kat),
22.01.2019., s početkom u 18 sati.

Opis predavanja:

Nasuprot razvoju softvera po narudžbi, tvrtke koje nude softversku uslugu “na najam” rade puno drugačije, za drugačije korisnike. U takvim tvrtkama softver je samo jedan od elemenata usluge, nadopunjen primjerice najboljim praksama ili konzultantskim uslugama. Odluke koje tvrtka donosi mogu i ne moraju donijeti željene financijske rezultate, i upravljanje tim neizvjesnostima je ključan element u planiranju.
Predavanje ukratko opisuje neke principe i tehnike, te putem naučene lekcije.

Infinum je tvrtka specijalizirana za razvoj digitalnih proizvoda. To uključuje mobilne aplikacije, web aplikacije, web stranice, IoT i Machine learning sustave. Rade s globalnim kompanijama koje trebaju softver s vrhunskim dizajnom i korisničkim iskustvom te robustnom tehničkom realizacijom.
Osim projektnog rada s klijentima, Infinum je pokretač i vlasnik SaaS softvera Productive (www.productive.io) koji agencijama pomaže da vode i organiziraju svoje poslovanje.
Tvrtka danas broji preko 180 ljudi i klijente iz cijelog svijeta te preko 85% prihoda ostvaruje van Hrvatske. Na Deloitteovoj listi najbrže rastućih tehnoloških kompanija u centralnoj Europi Infinum se našao čak četiri puta - 2013, 2014, 2015 i 2017 godine. Nisu bili tamo 2016-e godine, tad su se odmarali.

Ingemark je agencija za razvoj softvera kojoj je razvoj softvera po narudžbi primarna djelatnost od 2006. godine. Tradicionalno je okrenuta regionalnom tržištu, gdje razvija softver po narudžbi za neke od najvećih kompanija u regiji, a zadnjih je godina akvizirala i prve klijente u SAD-u, Velikoj Britaniji te na Bliskom istoku. Kao Amazon AWS i VMware partner, od prošle je godine svoju ponudu proširila i na konzultantske usluge vezane cloud infrastrukturu, kako bi klijentima mogla ponuditi potpunu uslugu razvoja i smještaja softvera.

Cv predavača:

Marko Linke jedan je od suosnivača Repslyja, softverske usluge upravljanja terenskim timovima. Po završenom FER-u, 15-ak godina se primarno bavi analizom poslovnih procesa, dizajnom i izgradnjom poslovnih softverskih sustava. Slobodno vrijeme provodi najčešće s obitelji i prijateljima, a posebno uživa u izlascima u prirodu, kampiranju ili planinarenju. Sportske aktivnosti je s vremenom sveo na gledanje prijenosa utakmica u dobrom društvu.

Tomislav Car je direktor Infinuma, IT tvrtke koja je od malog startupa prerasla u ozbiljan biznis, jedan je od najboljih primjera današnjeg tipa menadžera u tehnološkim kompanijama. Mlad i zaljubljen u programerstvo našao se u situaciji da mora voditi timove i poslovne procese, što do tada nikada nije radio. Njegov primjer pokazuje da su mladi IT-jevci tijekom godina stasali u lidere koji se još uvijek na svoj način i sa stilom opiru nekim konzervativnim korporativnim kulturama, ali i uvode nove.

Jurica Mikulić je član Uprave Ingemarka zadužen za razvoj poslovanja. Diplomirao je na FER-u 2004. godine, nakon čega je radio na različitim pozicijama vezanima uz IT i telekomunikacije, kako u velikim korporacijama tako i u startupima. 2013. godine završio je Executive MBA program u poslovnoj školi Cotrugli. Bivši je plivač i veslač, a slobodne trenutke obično provodi u krugu obitelji.

Vidimo se!Napomena:
Prijava sudjelovanja i moguće prikupljanje osobnih podataka izvršit će se u skladu s Direktivom 95/46/EZ i Uredbom (EZ) br. 45/2001. Obrada podataka bit će ograničena i korištena u svrhu potrebe organiziranja događanja, marketinških aktivnosti prema potencijalnim članovima i promoviranja aktivnosti MBA Croatia. Prijava na događaj i sudjelovanje na njemu podrazumijevaju i suglasnost s fotografiranjem te video i audio snimanjem, te korištenjem tako nastalih zapisa od strane MBA Croatia u svrhu promoviranja aktivnosti MBA Croatia. Pri ulasku u dvoranu posjetitelji će biti podvrgnuti siguronosnoj kontroli i provjeri ulaznice. MBA Croatia zadržava pravo odbiti ulazak pojedincima koji, iz bilo kojih razloga, ne prođu sigurnosnu provjeru ili ne posjeduju važeću kartu.