RADIONICA O INVESTIRANJU U VRIJEDNOSNICE NA GLOBALNOM FINANCIJSKOM TRŽ

RADIONICA O INVESTIRANJU U VRIJEDNOSNICE NA GLOBALNOM FINANCIJSKOM TRŽ

location-iconZoom (online), Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za RADIONICA O INVESTIRANJU U VRIJEDNOSNICE NA GLOBALNOM FINANCIJSKOM TRŽ, 10.05.2022. - 12.05.2022. u Zoom (online), Zagreb

Osobne financije kao i njihovo poznavanje su univerzalna disciplina nužna za sve temeljne životne odluke, a samim tim visoko se penju na listi prioriteta. Jedna od poruka radionice je kako je važno imati dugoročni financijski plan te investicijsku strategiju koja se u njega uklapa. O svemu tome možete naučiti već na novom on-line ciklusu predavanja.

Edukacija je namijenjena početnicima i svima koje zanima svijet investiranja na globalnom financijskom tržištu i podijeljena je po sljedećim temama:

1. dio: Pregled vrijednosnica na globalnom financijskom tržištu i kako investirati u njih
- financijsko planiranje
- 3. mirovinski stup – prednosti i nedostatci
- prednosti dugoročnog investiranja
- pasivno vs. aktivno investiranje
- dividenda vs. kapitalni dobici - prednosti i nedostatci
- optimizacija poreza na dividende i kapitalne dobitke
- dionice i indeksni fondovi/ETF-ovi
- burzovno utrživi fondovi (ETF-ovi)
- obveznice
- plemeniti metali
- ostali financijski instrumenti
- imovinske klase i očekivani prinosi/rizici
- rizici i očekivanja u procesu investiranja
- može li se pobijediti tržište

2. dio: Kako investirati u indeksne fondove/ETF-ove
- ETF-ovi (indeksni fondovi) u praksi
- Case Study sa praktičnim zadacima i analizama
- izrada portfelja
- pitanja i diskusija

Cilj radionice je odrediti koja je točno vrijednosnica za Vas te Vašu dugoročnu strategiju ulaganja kao i predstaviti temeljna načela investiranja i funkcioniranja financijskog tržišta na razumljiv način. 

Predavač je Ivan Stojanović, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Na financijskom tržištu trguje od 2009. godine koristeći principe fundamentalne analize u odabiru vrijednosnica i tehničke analize za ulazak/izlazak iz pozicije. Od 2015. godine Ivan je fokusiran na investiranje na američkom tržištu kapitala trgujući dionicama na swing i long principima. Često koristi opcijske strategije radi zaštite portfelja od rizika i povećanja prinosa. Licencirani je broker i investicijski savjetnik. Dosad održao preko 200 radionica i seminara na temu investiranja.

Vrijeme održavanje radionice je 10. (utorak) i 12. (četvrtak) svibnja 2022. u terminu od 18.00-21.00 sat. Iako radimo on-line, broj mjesta po grupi je ograničen kako bi se ostvarila optimalna interakcija i komunikacija. Radionica ce biti održana on-line preko zoom.us platforme.

Vidimo se uskoro na radionicama o investiranju gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Podijeli događaj: