RADIO ROJC LIVE SESSIONS@ROJC PULA

RADIO ROJC LIVE SESSIONS@ROJC PULA

Društveni centar Rojc, Pula

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za "RADIO ROJC LIVE SESSIONS@ROJC PULA", 18.06.2021. u Društveni centar Rojc, Pula

𝙇𝙟𝙚𝙩𝙤 𝙪 𝘿𝙣𝙚𝙫𝙣𝙤𝙢/𝙆𝙤𝙣𝙘𝙚𝙧𝙩𝙞 𝙪 𝙙𝙫𝙤𝙧𝙞𝙨̌𝙩𝙪 𝙍𝙤𝙟𝙘𝙖
𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼 𝗥𝗼𝗷𝗰 𝗟𝗶𝘃𝗲 𝗦𝗲𝘀𝘀𝗶𝗼𝗻𝘀
𝟭𝟴. - 𝟭𝟵. 𝗹𝗶𝗽𝗮𝗻𝗷 𝟮𝟬𝟮𝟭.
Dvorište Rojca/Radio Rojc
𝟭𝟴.𝗹𝗶𝗽𝗮𝗻𝗷 𝟮𝟬𝟮𝟭. 𝘂 𝟮𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶
𝗻𝗲𝗺𝗮𝗻𝗷𝗮
𝗦𝗲𝗶𝗻𝗲
𝟭𝟵. 𝗹𝗶𝗽𝗮𝗻𝗷 𝟮𝟬𝟮𝟭. 𝘂 𝟮𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶
𝗞𝗹𝗶𝗻𝗶𝗸𝗮 𝗗𝗲𝗻𝗶𝘀𝗮 𝗞𝗮𝘁𝗮𝗻𝗲𝗰𝗮
𝗜𝘃𝗮𝗻 𝗚𝗿𝗼𝗯𝗲𝗻𝘀𝗸𝗶
____________________________________

𝙣𝙚𝙢𝙖𝙣𝙟𝙖 je projekt iza kojeg stoji 𝗟𝘂𝗸𝗮 Š𝗶𝗽𝗲𝘁𝗶𝗰́, autor i glazbenik aktivan u bendovima pastele, Para Lele i NLV, koji je snimio i objavio albume Tarot Funk (2019.) i Cosmic Disco (2020.).
Članovi benda su 𝙈𝙖𝙩𝙚𝙟 𝙋𝙚𝙧𝙞𝙘́ (bubnjevi), 𝙆𝙖𝙧𝙡𝙤 𝙇𝙪𝙜𝙖𝙧𝙞𝙘́ (udaraljke), 𝙇𝙖𝙪𝙧𝙖 𝙈𝙖𝙩𝙞𝙟𝙖𝙨̌𝙚𝙫𝙞𝙘́ (bas), 𝙇𝙚𝙤 𝘽𝙚𝙨𝙡𝙖𝙘́ (orgulje, sintisajzer) i 𝙇𝙪𝙠𝙖 Š𝙞𝙥𝙚𝙩𝙞𝙘́ (gitara).
Vizualni dio nadopunjuje 𝘽𝙧𝙖𝙣𝙞𝙢𝙞𝙧 𝙎̌𝙩𝙞𝙫𝙞𝙘́ (Ḍĭe Zoone), čije se projekcije izvode tijekom nastupa benda.
Album prvijenac, 𝙏𝙖𝙧𝙤𝙩 𝙁𝙪𝙣𝙠, je instrumentalni album kojeg je Šipetić sam snimao, producirao i miksao u siječnju 2019. godine. Album je omaž zvuku tajlandskog funka, afro-funka, anatolijskog (turskog) rocka 70-ih i kambodžanskog psycho rocka 60-ih. Specifičnost albuma je u tome što su pjesme napisane za posebno odabrane tarot karte, čija simbolika, zajedno s glazbom, čini narativnu cjelinu koju sam slušatelj mora otkriti.
Album je do sada predstavljen javnosti u radijskim emisijima posvećenima svjetskoj i psihodeličnoj glazbi u SAD-u, Kanadi, Turskoj, Ciptu, Japanu, Brazilu, Meksiku, Francuskoj, Njemačkoj, Rusiji, Italiji, Australiji, Velikoj Britaniji i Španjolskoj te je uključen u Bandcamp Weekly, listu koja promovira nove glazbene nade na početnoj stranici Bandcampa.
Aktivno svirajući od lipnja 2019., nemanja se za kratko vrijeme probio do cijenjenih ljetnih festivala u Hrvatskoj, poput Indirekta, Tam-Tama i Velvet festivala, a nastupili su i rame uz rame s bendovima poput Algiresa i Kikagaku Moyo. Tijekom promocije albuma rasprodali su kultni KSET i klub Mediku u Zagrebu, a svirali su i u Ljubljani, Beogradu, Novom Sadu i širom regije.
Tarot Funk proglašen je 𝙟𝙚𝙙𝙣𝙞𝙢 𝙤𝙙 𝙣𝙖𝙟𝙗𝙤𝙡𝙟𝙞𝙝 𝙖𝙡𝙗𝙪𝙢𝙖 𝙜𝙤𝙙𝙞𝙣𝙚 od strane poznatih glazbenih publikacija i kritičara širom Balkana. Album se našao na prestižnoj Nacionalovoj listi koju sastavlja preko 30 glazbenih novinara iz cijele balkanske regije, na top listama najboljih albuma diljem Hrvatske, uključujući one utjecajnog portala Ravno do Dna gdje je proglašen albumom godine te na listama glazbenih portala iz Srbije, BiH, Slovenije, Njemačke, Francuske i Ujedinjenog Kraljevstva. Album je završio na listi najbolje svjetske glazbe u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj i Francuskoj.
Drugi album, 𝘾𝙤𝙨𝙢𝙞𝙘 𝘿𝙞𝙨𝙘𝙤, napisao je, snimio i producirao Šipetić kao glazbeni odgovor na Tibetansku knjigu mrtvih. Opisuje iskustva koja se događaju nakon Tarot Funka – u bardu, intervalu između smrti i ponovnog rođenja opisanom u Knjizi mrtvih. Album slavi život i usmjeren je prema diskotekama 70-ih, Chica Cumbiji, jugoslavenskom funku, afrobeatu i libanonskom disku te uključuje tekstove orijentirane na pop.
Album, koji je najavljen u srpnju 2020. singlom 𝘿𝙖𝙬 𝙔𝙚𝙣 je brzo naišao na pozitivne reakcije publike I kritike.
Dva mjeseca nakon izlaska, pjesme s albuma Cosmic Disco nalazile su se na istaknutim svjetskim glazbenim listama u Francuskoj i Njemačkoj, a 𝙤𝙗𝙟𝙖𝙫𝙡𝙟𝙚𝙣𝙚 𝙨𝙪 𝙞 𝙪 𝙡𝙞𝙨𝙩𝙤𝙥𝙖𝙙𝙨𝙠𝙤𝙢 𝙞𝙯𝙙𝙖𝙣𝙟𝙪 𝙣𝙖𝙟𝙗𝙤𝙡𝙟𝙚𝙜 𝙘̌𝙖𝙨𝙤𝙥𝙞𝙨𝙖 𝙥𝙤𝙨𝙫𝙚𝙘́𝙚𝙣𝙤𝙜 𝙨𝙫𝙟𝙚𝙩𝙨𝙠𝙤𝙟 𝙜𝙡𝙖𝙯𝙗𝙞 – 𝙗𝙧𝙞𝙩𝙖𝙣𝙨𝙠𝙤𝙢 𝙎𝙤𝙣𝙜𝙨𝙡𝙞𝙣𝙚𝙨𝙪.
Šipetić je također i skladatelj glazbe za filmove. Na Danima hrvatske kinematografije nagrađen je za najbolju glazbu.
https://nemanja.bandcamp.com/
_______
𝙎𝙚𝙞𝙣𝙚 je desetogodišnji kantautorski projekt 𝙄𝙫𝙖𝙣𝙖 Š𝙘̌𝙖𝙥𝙚𝙘𝙖. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se 𝘿𝙞𝙢𝙞𝙩𝙧𝙞𝙟 𝙋𝙚𝙩𝙧𝙤𝙫𝙞𝙘́ (Vlasta Popić, Radost!) i 𝘽𝙤𝙨̌𝙠𝙤 𝙈𝙞𝙟𝙪𝙨̌𝙠𝙤𝙫𝙞𝙘́ (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice…) te se Seine formira kao bend.
Iste godine 𝙜𝙧𝙪𝙥𝙖 𝙥𝙤𝙗𝙟𝙚đ𝙪𝙟𝙚 𝙣𝙖 𝙣𝙖𝙟𝙫𝙚𝙘́𝙚𝙢 𝙧𝙚𝙜𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡𝙣𝙤𝙢 𝙣𝙖𝙩𝙟𝙚𝙘𝙖𝙣𝙟𝙪 𝙗𝙚𝙣𝙙𝙤𝙫𝙖 𝘿𝙚𝙢𝙤𝙛𝙚𝙨𝙩 u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji 𝘽𝙤𝙧𝙞𝙨𝙖 𝙈𝙡𝙖𝙙𝙚𝙣𝙤𝙫𝙞𝙘́𝙖 (Jarboli, Veliki Prezir…).
Početkom 2017. bas gitaru preuzima 𝙄𝙫𝙖𝙣 𝙂𝙧𝙤𝙗𝙚𝙣𝙨𝙠𝙞 (Moskau, Bubblegum…), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva “𝙎𝙣𝙤 𝙎𝙣𝙖” za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project.
Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Grobenski napušta grupu te Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko. Uskoro izbacuju prvi singl “𝙉𝙚𝙗𝙤” kojeg prati stop-motion videospot u režiji 𝙈𝙖𝙧𝙞𝙣𝙚 𝙐𝙯𝙚𝙡𝙖𝙘.
Njihov drugi album naziva “𝟮𝟮” izašao je u svibnju 2019. te naišao na odobravanje kritike i publike.
Uslijedila je regionalna promocija albuma te velika europska turneja po Francuskoj i Njemačkoj, a početkom ove godine 𝙣𝙤𝙢𝙞𝙣𝙞𝙧𝙖𝙣𝙞 𝙨𝙪 𝙯𝙖 𝙣𝙖𝙜𝙧𝙖𝙙𝙪 𝙄𝙈𝙋𝘼𝙇𝘼 𝙯𝙖 𝙣𝙖𝙟𝙗𝙤𝙡𝙟𝙞 𝙚𝙪𝙧𝙤𝙥𝙨𝙠𝙞 𝙣𝙚𝙯𝙖𝙫𝙞𝙨𝙣𝙞 𝙖𝙡𝙗𝙪𝙢.
https://seine.bandcamp.com/
______
𝑲𝒍𝒊𝒏𝒊𝒌𝒂 𝑫𝒆𝒏𝒊𝒔𝒂 𝑲𝒂𝒕𝒂𝒏𝒆𝒄𝒂 zagrebački je sastav, te najnoviji projekt ultra prolifičnog kantautora 𝘿𝙚𝙣𝙞𝙨𝙖 𝙆𝙖𝙩𝙖𝙣𝙚𝙘𝙖 koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva.
Njegove su pjesme oduvijek emocionalno nabijene, intimne i introspektivne te nerijetko otkrivaju skrivene detalje ljudske psihe s kojima se i sami suoćavamo.
Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina 𝐧𝐨𝐢𝐬𝐞𝐚, 𝐩𝐬𝐢𝐡𝐨𝐝𝐞𝐥𝐢𝐜̌𝐧𝐨𝐠 avant-𝐟𝐨𝐥𝐤𝐚, 𝐬𝐡𝐨𝐞𝐠𝐚𝐳𝐞𝐚, 𝐩𝐨𝐩𝐚 i na trenutke 𝐞𝐤𝐬𝐩𝐞𝐫𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐥𝐧𝐞 𝐠𝐥𝐚𝐳𝐛𝐞.
Prvijenac Klinike DK bila je “𝙉𝙞𝙠𝙩𝙖 𝙕𝙤𝙧𝙟𝙖” - izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba.
Početkom 2019., izašao je EP “𝙍𝙤𝙙𝙚” i odmah po izlasku prepoznat je 𝙤𝙙 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙣𝙚 𝙠𝙧𝙞𝙩𝙞𝙘̌𝙖𝙧𝙖 𝙠𝙖𝙤 𝙞𝙯𝙫𝙧𝙨𝙩𝙖𝙣 𝙨𝙠𝙪𝙥 𝙥𝙟𝙚𝙨𝙖𝙢𝙖, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET.
U svibnju 2020. Klinika objavljuje 𝒑𝒓𝒗𝒊 𝒑𝒖𝒏𝒐𝒌𝒓𝒗𝒏𝒊 𝑳𝑷 “𝑱𝒂𝒅𝒂 𝑱𝒂𝒅𝒂” koji unisono, od strane kritičara iz cijele regije, biva proglašen za 𝙟𝙚𝙙𝙖𝙣 𝙤𝙙 𝙣𝙖𝙟𝙗𝙤𝙡𝙟𝙞𝙝 𝙖𝙡𝙗𝙪𝙢𝙖 𝙜𝙤𝙙𝙞𝙣𝙚, 𝙖 𝙣𝙖 𝙥𝙤𝙧𝙩𝙖𝙡𝙪 𝙍𝙖𝙫𝙣𝙤 𝙙𝙤 𝙙𝙣𝙖 𝙞 𝙙𝙚𝙘𝙚𝙣𝙞𝙟𝙚.
Vrtoglavi uspon Klinike bio je pitanje vremena, a jedino što ju je moglo zaustaviti je nešto nepredvidivo, nešto poput pandemije.
Trenutnu postavu Klinike čine 𝙆𝙖𝙧𝙡𝙤 𝘾𝙢𝙧𝙠 (Bas), 𝘽𝙧𝙖𝙣𝙚 𝙉𝙤𝙧𝙖𝙘 (Električna Gitara/Vokal), 𝙑𝙞𝙣𝙠𝙤 𝙑𝙪𝙟𝙚𝙘 (Bubnjevi) i (naravno) 𝘿𝙚𝙣𝙞𝙨 𝙆𝙖𝙩𝙖𝙣𝙚𝙘 (Akustična gitara/Vokal).
https://deniskatanec.bandcamp.com/
______
𝙄𝙫𝙖𝙣 𝙂𝙧𝙤𝙗𝙚𝙣𝙨𝙠𝙞 je na sceni jednako dugo koliko i nije bio na sceni, a od 2017. pričaju da je 𝙤𝙙𝙢𝙚𝙩𝙣𝙞𝙠 𝙪 𝙠𝙖𝙣𝙩𝙖𝙪𝙩𝙤𝙧𝙨𝙠𝙞𝙢 𝙫𝙤𝙙𝙖𝙢𝙖.
Objavio je tri samostalna albuma (𝙇𝙚𝙨𝙨𝙤𝙣𝙨 𝙞𝙣 𝙇𝙞𝙛𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙇𝙤𝙫𝙚, 𝙊𝙣 𝘿𝙚𝙖𝙩𝙝 & 𝙊𝙩𝙝𝙚𝙧 𝙋𝙧𝙤𝙗𝙡𝙚𝙢𝙨 𝙞 𝙎𝙞𝙧𝙤𝙢𝙖𝙝𝙞 & 𝙇𝙖𝙯𝙖𝙧𝙞), tri lajv albuma 𝙇𝙞𝙫𝙚 𝙇𝙚𝙨𝙨𝙤𝙣𝙨, 𝙄𝙂 𝙖𝙣𝙙 𝙩𝙝𝙚 𝘽𝙧𝙤𝙠𝙚𝙣 𝙃𝙚𝙖𝙫𝙚𝙣𝙡𝙮 𝙊𝙧𝙘𝙝𝙚𝙨𝙩𝙧𝙖 𝙇𝙞𝙫𝙚 𝙛𝙧𝙤𝙢 𝙃𝙚𝙡𝙡 𝙞 𝙕𝙖𝙘𝙝𝙖𝙧𝙖𝙣𝙖 𝙈𝙤𝙘𝙝𝙫𝙖𝙧𝙖 𝙁𝘽 𝙇𝙞𝙫𝙚 𝙎𝙚𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣) i 𝙄𝙨𝙡𝙖𝙣𝙙 𝙇𝙞𝙛𝙚 𝙀𝙋.
Uspješno nastavlja ignorirati trendove i sabotirati vlastitu karijeru, objavljujući prošle godine i 𝙙𝙫𝙖 𝙨𝙤𝙪𝙣𝙙𝙩𝙧𝙖𝙘𝙠𝙖 (𝙊𝙙𝙞𝙟𝙚𝙡𝙤 𝙞 𝘿𝙚𝙣𝙙𝙧𝙤𝙩𝙖𝙠𝙩𝙞𝙡𝙞𝙖).
Daleko najpopularniji i najslušaniji album mu je šestosatni 𝙄𝙂'𝙨 𝘿𝙧𝙞𝙡𝙡𝙨 u bauštelskim krugovima poznatiji kao "𝘽𝙪𝙨̌𝙞𝙡𝙞𝙘𝙚", a koji uskoro planira izvoditi i uživo.
Ivan Grobenski nikada ne uspijeva imati stabilnu postavu benda dulje od 6 mjeseci, a trenutno je oformio sasvim novu postavu s kojom uskoro planira nekoliko premijernih koncerata novog materijala uživo pred zaraženom publikom s negativnim testom i bez simptoma.
Treći studijski album neo-tradicionalnih apokrifnih kajkavskih pjesama 𝙎𝙞𝙧𝙤𝙢𝙖𝙝𝙞 & 𝙇𝙖𝙯𝙖𝙧𝙞 kojim se nada ponoviti barem mali dio uspjeha Bušilica, dočekan je neočekivanim odobravanjem kritike i publike, a Dragaš kaže da ga je slušao i od muke pio rakiju što je već samo po sebi velika stvar.
Grobenski povremeno svira i s Dimitrijem Dimitrijevićem i The Gentlemanom, snima, producira i piše neke knjige koje nikako da završi…

_______________________________________

𝙐𝙡𝙖𝙯𝙣𝙞𝙘𝙚 se mogu nabaviti od srijede, 9. lipnja 2021. putem 𝙝𝙩𝙩𝙥𝙨://𝙬𝙬𝙬.𝙚𝙣𝙩𝙧𝙞𝙤.𝙝𝙧/ po cijeni od
40 𝙠𝙣 𝙟𝙚𝙙𝙣𝙤𝙙𝙣𝙚𝙫𝙣𝙖
60 𝙠𝙣 𝙙𝙫𝙤𝙙𝙣𝙚𝙫𝙣𝙖
𝙇𝙄𝙑𝙀 𝙥𝙧𝙞𝙟𝙚𝙣𝙤𝙨 možete pratiti u programu 𝗥𝗮𝗱𝗶𝗼 𝗥𝗼𝗷𝗰𝗮 𝗻𝗮 𝟴𝟳,𝟳 𝗙𝗠 𝗶 𝘄𝘄𝘄.𝗿𝗮𝗱𝗶𝗼.𝗿𝗼𝗷𝗰.𝗲𝘂
_______________________________________
Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije
Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 70%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja