Rade Serbedzija - Ne okreći se, sine

Ovo je sadržaj na zahtjev, što znači da ćeš sadržaj moći gledati u ograničenom vremenskom razdoblju od 24 sati nakon uspješne kupovine.

Rade Serbedzija - Ne okreći se, sine

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Rade Serbedzija - Ne okreći se, sine, 09.04.2021. - 10.04.2021.

Snimka prvog virtualnog koncerta legendarnog glumca, pjesnika i glazbenika Rade Šerbedžije. Na njemu će po prvi put publika diljem svijeta moći čuti uživo pjesme s njegovog aktualnog albuma Ne okreći se, sine po kojem je ovaj koncert i dobio naziv. Novi studijski album glumca svjetskog glasa objavljen je krajem prošle godine. Najavljen hitom Eto pjesma koju je za njega napisao Husein Hus Hasanefendić, Šerbedžija je snimio ukupno jedanaest pjesama s ekipom sjajnih glazbenika: Davor Smotke Smotalić (perkusije, prateći vokal), Dario Hleb (bas gitara), Mario Igrec (gitara), Antun Stašić (violina, parateći vokal), Marjan Krajna (harmonika) i gost Dado Marinković (bubanj). Autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Miroslav Tadić na Arsenovoj pjesmi New York, Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu Govorila je tako tiho, tiho, tiho, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi Grad Drage Mlinarca, Mario Igrec u pjesmi Suzo moja, strpi se, autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi Ostala si uvijek ista, autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na novom albumu Šerbedžija dao i svoj autorski potpis, pjesmu Šeherezda posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Na albumu se nalaze i dvije suradnje i to s Gabi Novak i Matijom Dedićem u  Arsenovoj pjesmi Otkako te ne volim te na Na nešto me sjeća taj grad koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu Ne okreći se, sine Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

Iako je posljednjih godinu dana bilo itekako izazovno za umjetnike, Šerbedžija se može pohvaliti zapaženim ostvarenjima na dramskom i glazbenom polju. Na 71. Dubrovačkim ljetnim igrama dobio je nagradu Orlando za ulogu Georgea u predstavi Tko se boji Virginije Woolf Kazališta Ulysses i Beogradskog dramskog pozorišta, a Croatia Records objavila je i CD i Blu-ray “Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor @ HNK Zagreb”. Na virtulanom koncertu Ne okreći se, sine Rade Šerbedžija će uz svoj Zapadni kolodvor band otpjevati i ostale svoje velike hitove poput Barbara, Protuletje se otpira, Meni se dušo od tebe ne rastaje, Ni u tvome srcu, Poleti ptico, Povratak ratnika, Tvoje nježne godine, Ne daj se Ines. Posebni gosti koncerta bit će Gabi Novak i Matija Dedić, Maja Posavec te Goran Bogdan.

Koncerta će biti moguće pogledati 48h nakon uspiješne kupovine.

 

Podijeli događaj: