Puhački orkestar Primošten na tvrđavi Barone Šibenik

Puhački orkestar Primošten na tvrđavi Barone Šibenik

Tvrđava Barone, Šibenik

O događaju

Festival devet umjetnosti Heart of Art Šibenik u svom ovogodišnjem "nultom" izdanju donosi nesvakidašnje glazbeno iskustvo.

Puhački orkestar Primošten u svom punom sastavu od 24 člana nastupit će 30. srpnja na čarobnoj lokaciji tvrđave Barone u Šibeniku. Za tu priliku izvodit će njima već svojstvenu kombinaciju nekih od najslavnijih swing/pop/funk/blues/rock hitova u svom prepoznatljivom performansu koji nikog ne ostavi ravnodušnim.

Puhački orkestar Primošten oformljen je 1929. godine. Dugi niz godina njeguju tradiciju limenih glazbi, a na natjecanjima puhačkih orkestara dva puta su bili laureati. U posljednjih dvadeset godina orkestar se okreće i modernijem repertoaru, prvenstveno swingu s naznakama jazz i pop glazbe. Za proslavu devedesete godišnjice djelovanja ugostili su i zajedno svirali s Jazz orkestrom HRT-a, a od ostalih suradnji valja istaknuti nastupe s Markom Toljom, Nenom Belanom, Singrlicama, te nedavni nastup na Splitskom
festivalu s Goranom Karanom.

Koncert će biti održan uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 30%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Masku za lice je moguće kupiti na mjestu događaja

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja