Projekt Ilica: Q'ART - BUJAN RUJAN

Projekt Ilica: Q'ART - BUJAN RUJAN

Ilica, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Projekt Ilica: Q'ART - BUJAN RUJAN, 18.09.2022. u Ilica, Zagreb

Jesenski Umjetnički festival/akcija Projekt Ilica: Q'ART pod nazivom BUJAN RUJAN održat će se u nedjelju 18.09.2022. od 9:30 do 15:30 sati. Promet za sva vozila je zatvoren od 7:30 do 16:30 sati.

Projekt Ilica: Q'Art je kolektivni public art projekt u procesu, suradnja umjetnika i građana na ključnim društvenim i ekološkim temama. Projekt istovremeno istražuje suvremeno i socijalno nasljeđe povijesnih avangardi, novih i progresivnih umjetničkih praksi, metoda i tehnologija te njihov utjecaj na društvene procese. Cilj je aktivirati zajednicu i građansku svijesti o javnom prostoru i povezanosti ekosustava prirode te ruralnih i urbanih područja. O principima dijeljenja, participacije i empatije. Radi se o kolektivnom multidisciplinarnom projektu koji kroz društvene prakse, akcionizam, community art i public art postaje pokretač društvenog, ekološkog, estetskog i poetskog angažmana.

U realizaciji projekta sudjeluje stotine građana, a participiraju i uključuju se tisuće.

Sudjelovati mogu svi koji imaju neki oblik poslovne forme tipa obrt/ firma/ udruga/ umjetničke organizacije/ samostalna umjetnička djelatnost/ zadruga/ OPG. Osim poslovne forme mogu izlagati svi oblikuju neku vrstu umjetnosti, obrtničkih proizvoda (opći, umjetnički i tradicijski), OPG proizvoda (hrana, kozmetika, biljake...), proizvode primijenjene umjetnosti, dizajn, humanitarne djelatnosti i izdavačke djelatnosti.

Jedan od vidljivih dosega ovog projekta ja da umjetnost i kultura među građanima i s građanima, u zajednici, može biti pokretač novih društvenih odnosa i veće kvalitete života svih građana. Zato nam je važno dijeliti iskustvo sa svima koji osjećaju ovaj potencijal umjetnosti u javnom prostoru, gdje estetika poprima dimenziju progresivne ljudske geste, empatije i akcije, stvarajući nova istraživanja, oblike, modele, razloge i tendencije umjetnosti.

Mi građani smo grad. #migrađanismograd

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora