Projekcija filma The Cleaners na Job Fairu 2019

Projekcija filma The Cleaners na Job Fairu 2019

location-iconFakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za Projekcija filma The Cleaners na Job Fairu 2019, 14.05.2019. u Fakultet elektrotehnike i računarstva, Zagreb

Tko kontrolira ono što vidimo ili mislimo da vidimo u digitalnom prostoru? Dokumentarni film The Cleaners uvest će vas u nepoznatu industriju digitalnog čišćenja, u skriveni Treći svijet petorice moderatora sadržaja koji rade u glavnom gradu Filipina, Manili. Angažirani od korporacija iz Silicon Valleyja, odgovornost čistača je filtriranje i brisanje neprikladnog sadržaja. Četrnaesti sajam poslova Job Fair službeno će se otvoriti 14. svibnja u 19 sati projekcijom dokumentarnog filma The Cleaners (2018.) i razgovorom s redateljima filma na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u dvorani D1. Moritz Riesewieck i Hans Blockistaknuli su kako su dokumentarnim prvijencem htjeli prikazati drugu stranu priče, priču digitalnog prostora u kojem milijarda ljudi diljem svijeta svakodnevno sudjeluje - skrivenu eksploataciju tisuće mladih radnika i tiho kritičko razmišljanje.

Tipični čistač svakodnevno mora pregledati i ocijeniti na tisuće uznemirujućih fotografija i video zapisa, što postupno razara njihovo psihičko zdravlje. Čistači se često susreću i sa sadržajem kojeg vlade pojedinih država smatraju neprikladnim, ako im u tom trenutku objavljeni sadržaj ne odgovara. Dokumentarcem smo htjeli stimulirati debatu koja se trebala dogoditi ranije. Nakon skoro petnaest godina, društvene mreže su postale snažan i opasan alat koji je sposoban podijeliti društva, istaknuli su redatelji. The Cleaners usmjerava pozornost na budućnost društva, na odgovornost, na utjecaj političkih događaja i na pitanje demokracije i slobode govora.

Zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva 15. i 16. svibnja ugostit će 115 domaćih,
regionalnih i inozemnih tehnoloških poduzeća. Cilj sajma je upoznati hrvatske studente s
mogućnostima zapošljavanja, razvojem karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te ih povezati s
uspješnim poduzećima. Osim poslova i praksi, organizatori najvećeg sajma poslova za studente su pripremili dvadeset i tri stručna predavanja, devet radionica i Loosen up party u KSET-u na kojem će posjetitelji na kraju prvog dana sajma imati priliku razgovarati s predstavnicima poduzeća te odigrati kviz.

Sajam poslova Job Fair organiziraju FER, Centar karijera FER-a, Savez studenata FER-a (SS FER) i Klub studenata elektrotehnike (KSET). Za više informacija pratite internetsku stranicu Job Faira, Facebook stranicu i Instagram profil.

 

Podijeli događaj: