Premijera filma

Premijera filma "SENTIR Y GUSTAR - KUŠAJ I GUŠTAJ"

location-iconAula sv. Ivana Pavla II., Svetište Majke Božje Trsatske, Rijeka

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za Premijera filma "SENTIR Y GUSTAR - KUŠAJ I GUŠTAJ", 25.03.2023. u Aula sv. Ivana Pavla II., Svetište Majke Božje Trsatske, Rijeka

Što je potaknulo više od 300 mladih ljudi, s 4 različita kontinenta te iz više od 20 različitih država, da se odvaže i dođu na eksperimente u Hrvatsku? Kakve veze ima Bog s promatranjem ptica, pravljenjem soparnika, čišćenjem smeća na Telašćici ili uređivanjem staza u Kopačkom ritu? Otkud ta čežnja za kušanjem nečeg potpuno drugačijeg?

Film Sentir y gustar pokazuje dubinu i utjecaj života svetog Ignacija te prvih članova Družbe putem prikazivanja prošlogodišnjeg programa MAGIS Europe 2022 koji se održao u Hrvatskoj. Uz prikaz dijela eksperimenata iz kategorija duhovnosti, služenja, društva i kulture, umjetnosti i hodočašća, prikazani su dramatizirani dijelovi Ignacijevog života. Utjecaj njegovih odluka na Ignacijevu mladež vidljiv je još i danas. To pokazuje svjedočanstvo bračnog para i Isusovaca koji su pronašli svoj put prateći stope svetog Ignacija. Uz Ignacija i njegove prijatelje, u filmu ćete susresti današnje duhovne sinove i kćeri svetog Ignacija čija nas iskustva pozivaju na puninu života.

Redatelj: Matej Sunara
Scenaristi: Ante Arambašić, Jakov Petrak, Tomislav Špiranec, Matej Sunara
Žanr: dokumentarni film, drama

Podijeli događaj: